Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Άμεση ανάγκη στελέχωσης παιδοχειρουργικής κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Χανίων»

Με σχετική επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης τονίζει την ανάγκη για άμεση στελέχωση της παιδοχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, αποστέλλοντας παράλληλα ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις για ενίσχυση του προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία των παιδιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου Χανίων.

Αναλυτικά, ο βουλευτής Χανίων,

αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην παιδοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, για την οποία προβλέπονται τρεις οργανικές θέσεις χειρουργικής παίδων, υπηρετούν μια ιατρός Επιμελήτρια Β΄, (με μετακίνηση από το ΠαΓΝΗ) και ένας επικουρικός ιατρός. Με αυτά τα δεδομένα, η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη ιατρός αναλάμβανε την εκτέλεση 5 εφημεριών τον μήνα στο ΠαΓΝΗ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων. Η υποβολή παραίτησης εκ μέρους της ιατρού δημιουργεί ακόμα πιο άμεσο ζήτημα για τη συνέχιση της ίδιας της λειτουργίας της κλινικής. Για όλα αυτά τα ζητήματα σας έχει αποσταλεί και αναλυτική επιστολή από τον Διευθυντή ΕΣΥ Γ.Ν.Χ. και εκπρόσωπο των ιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου, κ. Εμμ. Καραβιτάκη.

Είναι προφανές ότι η διασφάλιση της επαρκούς λειτουργίας των παιδιατρικών τμημάτων του Γ.Ν. Χανίων είναι κρίσιμη για την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια ζωής χιλιάδων χανιώτικων οικογενειών. Η κυβέρνησή μας έχει δεσμευθεί για τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας προς τους πολίτες και έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο, κύριε Υπουργέ,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Ποιες είναι οι προθέσεις σας για ενίσχυση του προσωπικού για τη λειτουργία των παιδιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου Χανίων συνολικά;»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Άμεση, Γενικού Νοσοκομείου Χανίων,alexandros markogiannakis, amesi, genikou nosokomeiou chanion