«Άλωσε» τη Ραφήνα και στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας η Μικτή Κ16 των Χανίων!

Το ταξίδι της Μικτής Κ16 των Χανίων συνεχίζεται καθώς οι παίκτες του Τάκη Διακάκη και του Λευτέρη Βεστάκη επικράτησαν της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής στη Ραφήνα με 2-1 και με ανατροπή, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση και δείχνοντας ότι έχουν όλα τα φόντα για μία εξαιρετική πορεία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν από νωρίς, ανοίγοντας το σκορ στο 5’ με τον Δαρδαμάνη. Ο Κοντεκάς είχε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, άργησε

να την διώξει και εκείνη τελικά κόντραρε στον αντίπαλο επιθετικό. Τότε, ο Νησιούδης έκανε νέα προσπάθεια να την διώξει, η μπάλα κόντραρε εκ νέου στον Δαρδαμάνη και κατέληξε στα δίχτυα του Σοφιάκη από περίπου 40 μέτρα, με τον γκολκίπερ των Χανίων να κάνει πίσω βήματα για να την αποκρούσει, αλλά να μην μπορεί.

Παρά το γκολ που δέχθηκαν νωρίς, οι παίκτες των Χανίων ήταν κατά πολύ καλύτεροι στη συνέχεια, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή και τις ευκαιρίες. Μάλιστα, οι άνθρωποι των Χανίων «φώναξαν» και για ένα πέναλτι, το οποίο όπως τονίζουν είναι καταφανέστατο, με τον διαιτητή να βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα αλλά τελικά να μην σφυρίζει την παράβαση.

Στο 39’ τα Χανιά πήραν αυτό που άξιζαν ισοφαρίζοντας το παιχνίδι. Ο Γεωργιακάκης εκτέλεσε ένα φάουλ, και μετά από μπέρδεμα στην άμυνα των Αθηναίων ο Νησιούδης έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Χανιά ήξεραν ότι ήταν ανώτερα και ότι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και αυτό ακριβώς επιδίωξαν. Οι παίκτες των Χανίων ήταν πολύ καλοί δημιουργικά, έχασαν ευκαιρίες και εν τέλει δικαιώθηκαν στο 76’. Ο Γιάννης Ταπανάρης εκμεταλλεύτηκε την ωραία ασίστ του Νιαυραδάκη και έκανε το 2-1, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού σε ένα κρίσιμο σημείο.

Η Ανατολική Αττική είχε μία μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις, καθώς κέρδισε πέναλτι στο 90+8’ σε μαρκάρισμα του Αθουσάκη στον Σιάμο. Ο Πασβάντης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σοφιάκης του είπε «όχι» και έστειλε τα Χανιά στους «8»!

Μικτές Κ16 ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής – ΕΠΣ Χανίων 1-2

Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων: Φάση των «16»
Γήπεδο: Ραφήνα
Σκόρερ: 5’ Δαρδαμάνης / 39’ Νησιούδης, 76′ Γ. Ταπανάρης
Οι συνθέσεις:

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής (Γιάννης Παπαχρήστου): Κοϊνάς, Τσίρος (56′ Μπουτιούκ), Πασβάντης, Γεννούζης, Μερτύρης (80′ Μπότσαρης), Γκλαβάς, Μουμτζής (56′ Κορκοβίλης), Σιάμος, Ισακ (74′ Ζέκιος), Δαρδαμάνης Αγγ., Μπουραζάνης (56′ Γκιουζέπας).

ΕΠΣ Χανίων Κ16 (Παναγιώτης Διακάκης – Λευτέρης Βεστάκης): Σοφιάκης, Βέρδος, Ματζοράκης, Λουπάσης (62′ Αθουσάκης), Νησιούδης, Κοντεκάς, Γελασάκης (74′ Σ. Ταπανάρης), Περάκης, Λαΐνας (62′ Νιαυραδάκης), Γεωργιακάκης (89′ Νταμαδάκης), Χαϊδεμενάκης (62′ Ι. Ταπανάρης).

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλωσε, Ραφήνα, Ελλάδας, Μικτή Κ16, Χανίων,alose, rafina, elladas, mikti k16, chanion