Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα Ώμου: Οριστική Αντιμετώπιση με Αρθροσκόπηση Ώμου

Η Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα Ώμου είναι μια αρκετά συχνή πάθηση των ώμων, που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση αλάτων ασβεστίου στη μάζα των τενόντων του στροφικού πετάλου του ώμου.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι η δημιουργία φλεγμονής τοπικά των τενόντων. Λόγω του ότι αυτοί οι τένοντες είναι υπεύθυνοι για την κίνηση και τη σταθερότητα του άνω άκρου και του ώμου, η συγκέντρωση αλάτων ασβεστίου σε συνδυασμό με τη φλεγμονή, μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά έντονο πόνο και περιορισμό της κίνησης, επηρεάζοντας την καθημερινή ζωή του ασθενούς.

Αρθροσκόπηση Ώμου για Ασβεστοποιό
Τενοντίτιδα

Η αρθροσκόπηση ώμου έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος για την οριστική αντιμετώπιση αυτής της πάθησης.

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Κατά την επέμβαση και με τη χρήση μιας μικροσκοπικής κάμερας, εντοπίζεται η περιοχή εναπόθεσης των αλάτων ασβεστίου, ώστε να αφαιρεθούν με μέγιστη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Ο ασθενής εξέρχεται την ίδια μέρα από το νοσοκομείο, χωρίς να απαιτείται ακινητοποίηση του χεριού.

Ποια είναι τα οφέλη της αρθροσκόπησης ώμου;

Η αρθρόσκοπηση ώμου αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο για την αντιμετώπισης της ασβεστοποιού τενοντίτιδας. Προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο όσον αφορά την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ώμου, όσο και στη μείωση του πόνου που βιώνει ο ασθενής.

Ενδεικτικά μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει:

Εξάλειψη πόνου αμέσως μετά την επέμβασηΔεν χρειάζεται νοσηλείαΓρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες από την 1η εβδομάδαΜικρότερες ουλές, λόγω των μικρών τομώνΑποφυγή τραυματισμού των γύρων ιστώνΆριστο λειτουργικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμαΠότε ενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση;

Η αρθροσκόπηση ώμου, ενδείκνυται στις περιπτώσεις που ο πόνος είναι οξύς, το πρόβλημα χρόνιο και η συντηρητική θεραπεία δεν έχει αποδώσει.

Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας;

Η αρθροσκοπική αντιμετώπιση της ασβεστοποιού τενοντίτιδας είναι μία ασφαλής και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, άριστα λειτουργικά και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μετεγχειρητική Φροντίδα και Αποκατάσταση

Μετά την επέμβαση, η φυσικοθεραπεία είναι συχνά κρίσιμη για την αποκατάσταση της κίνησης και της δύναμης του ώμου. Περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικές αποκατάστασης της λειτουργικότητας. Είναι σημαντικό ο ασθενής να παρακολουθείται από ειδικούς, όπως τον θεράποντα ορθοπεδικό χειρουργό και τον φυσικοθεραπευτή για την επαλήθευση της προόδου του και την προσαρμογή του προγράμματος αποκατάστασης.

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και οι οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον ασθενή. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας για μια επιτυχημένη αποκατάσταση.

Τι περιλαμβάνει η συντηρητική θεραπεία για την Ασβεστοποιό Τενοντίτιδα;

Η συντηρητική θεραπεία ενδείκνυται στην αρχή εμφάνισης των συμπτωμάτων και για την ταχεία ανακούφιση από τον πόνο.

Περιλαμβάνει:

Ανάπαυση και τροποποίηση ή περιορισμό των δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν τον πόνο.Χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.Ενέσεις κορτιζόνης ή συνδυασμός με άλλες βιολογικές θεραπείες, για την ταχύτερη ύφεση των συμπτωμάτων.Φυσικοθεραπεία, κατά την οποία απαιτούνται ειδικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές έχουν ως στόχο την μείωση του πόνου αλλά και την ανάκτηση του εύρους της κίνησης.Κρουστικοί υπέρηχοι με σκοπό να διαλυθούν οι ασβεστώσεις.

Παρά τα μέτρα που μπορεί να λάβει κάποιος, η κατάσταση πολλές φορές υποτροπιάζει. Έτσι ο ασθενής βρίσκεται να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα το οποίο επηρεάζει τη λειτουργικότητα του ώμου του και προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητά του. Για το λόγο αυτό, η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο ορθοπεδικό χειρουργό, με εμπειρία στις παθήσεις των άνω άκρων, κρίνεται απαραίτητη.

Σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις

Παρόλο που οι συντηρητικές θεραπείες αποδεικνύονται επαρκείς σε ένα βαθμό, αν το πρόβλημα παραμένει, τότε η χειρουργική επέμβαση είναι μονόδρομος.

Η αρθροσκόπηση ώμου αποτελεί μια σύγχρονη και αποτελεσματική λύση για την οριστική αντιμετώπιση της ασβεστοποιού τενοντίτιδας ώμου, προσφέροντας άριστη ποιότητα ζωής χωρίς πόνο και με πλήρη λειτουργικότητα του ώμου.

Εάν παρουσιάζετε συμπτώματα, υποφέρετε από έντονους πόνους ή έχετε διαγνωστεί με ασβεστοποιό τενοντίτιδα, τότε είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε έναν έμπειρο ειδικό.

Η αρθροσκόπηση του ώμου είναι μια αρκετά απαιτητική χειρουργική επέμβαση, η οποία θα πρέπει να διενεργείται από εξειδικευμένους και έμπειρους ορθοπεδικούς χειρουργούς άνω άκρου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ωφέλεια για τον ασθενή.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Άνω Άκρου Δρ. Παναγιώτης Πάντος με ολοκληρωμένη διάγνωση και τη σωστή θεραπεία, αποκαθιστά τη λειτουργικότητα του ώμου σας με ασφάλεια!

Keywords
Τυχαία Θέματα