Μπισκότα με βρώμη και ταχίνι

Υλικά1/4 φλ. τσαγιού σπόροι κολοκύθας1/4 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ολόκληρα1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ. γλ. αλάτι1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1/4 κ. γλ. καστανή ζάχαρη1 μεγάλο αυγό1 ασπράδι αυγού1/4 κ. γλ. ταχίνι1 κ. γλ. βανίλια1 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες, βερίκοκα σε κύβους ή/και βατόμουρα, μόνα τους ή σε συνδυασμόΕκτέλεσηΣτρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε τους κολοκυθόσπορους, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για λίγο.Σε
έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε 1/2 φλιτζάνι βρώμης για να φτιάξετε αλεύρι βρώμης. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπήστε για να συνδυαστούν.Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό, το ασπράδι, το ταχίνι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Προσθέστε το μείγμα αλευριού βρώμης στη ζύμη και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι βρώμης, τους κολοκυθόσπορους, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε.Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετήστε μπάλες ζύμης για κάθε μπισκότο στο ταψί, σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους. Βρέξτε τα δάχτυλά σας και πιέστε απαλά τη ζύμη για να σχηματίσετε κύκλους με επίπεδη κορυφή.Ψήστε τα μπισκότα για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπισκότα,biskota