Χανιά – Εκδήλωση στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου: “Θέλουμε ανθρώπινη πόλη, με πάρκα” (φωτο-βιντεο)

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου στον Άγιο Ιωάννη, από την “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου“.

Ως γνωστόν, η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» μαζί με τους πολίτες διεκδικεί 17 χρόνια έναν χώρο αστικού πρασίνου, προσβάσιμο, για όλους, σχεδιασμένο με τη συμμετοχή των πολιτών.

Με αιτήματα ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος της πόλης που προσφέρεται

για ένα μητροπολιτικό πάρκο. Η πόλη των Χανίων επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για πράσινο. Το πράσινο σημαίνει καθαρή ατμόσφαιρα, βελτίωση του μικροκλίματος, υγεία, αναψυχή, χαλάρωση και συνεύρεση.

Επίσης, η συμμετοχή στο σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων σημαίνει ότι τα άτομα, οι ομάδες, και οι φορείς που ενδιαφέρονται για το χώρο αυτό, συνεργάζονται κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού. Το αποτέλεσμα είναι τόσο κατάκτηση όσο και ευθύνη όλων.

Κριτική και για τον δήμαρχο Χανίων που ενώ δηλώνει urbi et orbi ότι θα γίνει «το καλύτερο πάρκο στην Ελλάδα» ξεκίνησε εργασίες διαμόρφωσης «προσωρινού» χώρου στάθμευσης.

“Θέλουμε ανθρώπινη πόλη, με πάρκα, προσβάσιμα πεζοδρόμια, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αποτελεσματικά μέσα μαζικής μεταφοράς, λιγότερα αυτοκίνητα, καλύτερο κλίμα”, τονίζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τα μέλη της “Πρωτοβουλίας Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου” Πένυ Ασπραδάκη και Γιάννης Τσουκάτος τόνισαν:

Πολίτες και συλλογικότητες συναντήθηκαν και πέρασαν ευχάριστα την ώρα τους μαζί με τα παιδιά τους.

Υπήρξε φήγηση παραμυθιού και κατασκευές για παιδιά και ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Άμεση χρήση του χώρου».

Παρόντες και υποστηρικτές της εκδήλωσης και η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά – Εκδήλωση, Μαρκοπούλου, “Θέλουμε, ” -βιντεο,chania – ekdilosi, markopoulou, “theloume, ” -vinteo