Χανιά – Πειραματικό λύκειο: Κινητοποίηση γονέων, καθηγητών και μαθητών στη Β’ βάθμια – Στην θέση του ο νέος προϊστάμενος (φωτο)

Σε αγωνία εξακολουθούν να βρίσκονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στα Χανιά για το ζήτημα του Πειραματικού Λυκείου στην πόλη.

Για ακόμα μια μέρα δεκάδες μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά για να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο μετατροπής ενός υπάρχοντος ΓΕΛ στα Χανιά σε Πειραματικό Λύκειο.

Πλέον από

σήμερα ο νέος προϊστάμενος Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης βρίσκεται στη θέση του και συνομίλησε με μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς για το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών. Παράλληλα εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον δήμο Χανίων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ο δήμος να εισηγηθεί την προσωρινή στέγαση του Πειραματικού Λυκείου στο κτήριο Παπαδόπετρο.

Μετά από σύντομη συνάντηση που είχε με γονείς στο γραφείο του ο διευθυντής θέλοντας να καθησυχάσει μαθητές και γονείς που βρίσκονταν από νωρίς έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων και διαμαρτύρονταν για το ζήτημα του Πειραματικού Λυκείου συνομίλησε μαζί τους.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «μίλησα με τους γονείς σας και τους καθηγητές σας και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους επίσημους φορείς ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για εσάς τους μαθητές και την κοινωνία των Χανίων. Καταρχάς δεν κλείνει κανένα σχολείο».

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο νέος διευθυντής ξεκαθάρισε στους παρευρισκόμενους ότι προς το παρόν δεν θέλει να λάβει καμία δέσμευση πάνω στο ζήτημα καθώς δεν έχει ενημερωθεί πλήρως ακόμη για το ζήτημα . Ωστόσο στην στάση αυτή οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν καθώς επιθυμούσαν κάποια διαβεβαίωση ότι κανένα λύκειο δεν μετατραπεί σε πειραματικό τονίζοντας σε κάθε τόνο ότι θα πρέπει να βρεθεί επιτελούς μια λύση και όχι η μετατροπή σχολείου ώστε να λήξει η αγωνία τους. Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό για την Χανιώτικη κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” αναρτήθηκε η απόφαση τοποθέτησης του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Χριστοδουλάκη Εμμανουήλ. Με καθυστέρηση συμπληρώθηκε η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του που είναι έως 19 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, στην οδό Γκερόλα, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διεύθυνσης, διεκόπη συμβολικά η κυκλοφορία με την τροχαία Χανίων να μεταβαίνει στο σημείο για ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά – Πειραματικό, Κινητοποίηση,chania – peiramatiko, kinitopoiisi