Χανιά – Θάνατος Κώστα Μανιουδάκη: Δίωξη σε βάρος αστυνομικών για ανθρωποκτονία

Σε νέα διάσταση εισέρχεται η υπόθεση του θανάτου του 58χρονου Χανιώτη Κώστα Μανιουδάκη ο οποίος έπεσε νεκρός την 1η Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Χανίων.

Ενώ η αρχική διαπίστωση ήταν ότι ο 58χρονος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, οι συγγενείς του εξ αρχής υποστήριζαν ότι είχε χτυπηθεί από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Σημείο κλειδί απετέλεσε η ιατροδικαστική έκθεση. Ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης – ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορίας είχε δηλώσει

 ότι «η έκθεση ξεκαθαρίζει το θολό -όπως εμφανίστηκε- τοπίο σχετικά με τον θάνατό του. Το πλήθος και η θέση των τραυμάτων στο κεφάλι του, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από πτώση εξ ιδίου ύψους. Καταγράφηκαν τραύματα στο «καπέλο» του κεφαλιού, στο τμήμα δηλαδή του κεφαλιού που καλύπτει ένα καπέλο. Αυτά τα τραύματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους. Γίνεται πλέον φανερό και αδιαμφισβήτητο ότι τα τραύματα δεν προκλήθηκαν επειδή ο Κώστας Μανιουδάκης αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και έπεσε ο ίδιος χάμω, όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες η διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη εισέρχεται πλέον σε νέα διάσταση καθώς κατά των εμπλεκόμενων αστυνομικών των ΤΑΕ απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από κοινού.

Μάλιστα ο αρμόδιος Εισαγγελέας κάλεσε τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς των ΤΑΕ να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή να καταθέσουν χωρίς να δώσουν όρκο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο (αρ.5/16-3-2022) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η Εισαγγελική Παραγγελία που δίδεται από τον Εισαγγελικό Λειτουργό που παραγγέλλει την ανωμοτί εξέταση του υπόπτου και αποτυπώνεται στον εξωτερικό φάκελο της δικογραφίας, δεν είναι εσωτερικό έγγραφο της Υπηρεσίας, αλλά θεωρείται έγγραφο της δικογραφίας και εφόσον ζητηθεί – από τον διάδικο- πρέπει να του χορηγείται αντίγραφο με τα λοιπά έγγραφα της δικογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά – Θάνατος Κώστα Μανιουδάκη, Δίωξη,chania – thanatos kosta manioudaki, dioxi