Χανιά: Ένοχος ο δράστης που συνελήφθη για διαρρήξεις αυτοκινήτων στον Κλαδισό – Η ποινή που του επιβλήθηκε

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο άντρας που συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην περιοχή του Κλαδισού στα Χανιά για διαρρήξεις αυτοκινήτων που βρισκόταν στο σημείο.

Συγκεκριμένα στον δράστη επιβλήθηκε η ποινή 15 μηνών με αναστολή υπό τους όρους μερικής αποζημίωσης των παθόντων ύψους 150 ευρώ και την παρουσία δυο φορές των μήνα σε κέντρο κοινωνικής αγωγής.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η εισαγγελέας πρότεινε

την ενοχή του κατηγορουμένου για τις διαρρήξεις στα οχήματα τα βράδυ της Τετάρτης ενώ πρότεινε να μην του απαγγελθούν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος για όσα τον κατηγορούν ενώ ισχυρίστηκε ότι και το δικό του όχημα είχε βρεθεί στο στόχο του δράστη, είχαν προκληθεί φθορές, έλειπαν αντικείμενα ενώ είχαν βρεθεί μέσα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί από αλλά οχήματα χωρίς να γνωρίζει προς βρέθηκαν εκεί. Ακόμα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε βρεθεί για βόλτα στη περιοχή και άκουσα τις φωνές και βρέθηκε στο σημείο.

Μάρτυρες στις απολογίες τους περιέγραψαν όσα βίωσαν εκείνο το βράδυ. Παθών ανέφερε ότι βρήκε το όχημα του σπασμένο ενώ άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι καταδίωξε τον δράστη όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε χωρίς όμως να δει το πρόσωπο του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη λίγο πριν τις 12 το βράδυ όταν ένα άτομο εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω από άτομα που έβγαιναν από το γυμναστήριο του Κλαδισου την ώρα που διαρρήγνυε ένα αυτοκίνητο έχοντας σπάσει το τζάμι. Αμέσως άρχισαν να του φωνάζουν, με τον δράστη να τρέπεται αυτομάτως σε φυγή. Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία η οποία σε σύντομο χρόνο συνέλαβε ένα άτομο ως φερόμενο δράστη, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Σημειώνεται ότι φθορές είχαν προκληθεί σε τουλάχιστον 3 οχήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα