Χανιά: Γεύσεις από Κρήτη στο δείπνο προς τιμήν της ΠτΔ – Δείπνησε σε εστιατόριο στο Ενετικό Λιμάνι (φωτο)

Έντονο άρωμα Κρήτης χαρακτήριζε το δείπνο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε καινούργιο εστιατόριο της πόλης των Χανίων προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μοναδικές γεύσεις φτιαγμένες με Κρητικά προϊόντα όπως γραβιέρα, αλατσολιές και θυμαρίσιο μέλι παρουσιάστηκαν στο δείπνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Canale» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Φυσικά από το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει και η Σφακιανή Πίτα, το δημοφιλές

παραδοσιακό Χανιώτικο έδεσμα, που είναι συνυφασμένο με την Κρητική κουζίνα.

Το μενού που προσφέρθηκε στην ΠτΔ περιελάβανε τα εξής:

Σαλάτες

Κρητική σαλάτα με ντοματίνια , αγγούρι , παξιμάδι ριγανάτο και αλατσολιέςΧόρτα εποχής με ξηρό ανθότυρο, φιστίκι τριμμένο και dressing ντομάτας

Ορεκτικά

Σαγανακι γραβιέρας με βιολογική μαρμελάδα από πιπεριές ΦλωρίνηςΨητή πανσέτα με πουρέ κυδώνιΚάστανα στιφάδο με θρούμπι και ξύσμα λεμόνιΠαραδοσιακή σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλο

Κυρίως Πιάτα

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κότσι και ξηρό ανθότυρο.Αρνί κονφί με τραχανά.

Επιδόρπια

Σφακιανή πίτα με θυμαρίσιο μέλι.Μπουγάτσα με κρέμα βανίλια

Η ΠτΔ βρίσκεται στα Χανιά από χθες το πρωί καθώς θα παραστεί σήμερα στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν για τα 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Η κα Σακελαροπούλου νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ξεναγήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη όπου φιλοξενείται η έκθεση του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Νόστος της θάλασσας, έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη». Μάλιστα η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα