Χανιά: “Η σύλληψη δύο ατόμων χτες σε περιοχή των Σφακίων αφορά όπλα και σε καμία περίπτωση ζωοκλοπή”

Στη σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή του δήμου Σφακίων προέβη, όπως αναφέρθηκε χτες και βάσει της επίσημης ενημέρωσης της ΕΛΑΣ, η αστυνομία. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, “συνελήφθησαν δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις Νομοθεσίας Περί Όπλων”.

Στη συνέχεια ωστόσο το δελτίο αναφέρει ότι “επιπλέον σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής”.

Εδώ να διευκρινιστεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν άφορά απόδοση κατηγορίας περί ζωοκλοπής αλλά είναι στο πλαίσιο της αστυνομικής διάταξης που αφορά έρευνα των οιωνδήποτε συλληφθέντων σε ό,τι αφορά αριθμό ζώων τους, συνθήκες ποιμνιοστάσιών τους κτλ., που αφορούν ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Συνεπώς ο ένας συλληφθείς δεν κατηγορείται με την κατηγορία της ζωοκλοπής.

Μάλιστα, ο συνήγορος των συλληφθέντων κ. Γιώργος Περράκης μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε ότι, “χτες αποδόθηκε στους δύο πελάτες μου μια κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Αυτή είναι αποδεκτή. Δεν αποδόθηκε όμως καμία κατηγορία για ζωοκλοπή. Γίνεται μια έρευνα για τον αριθμό των ζώων κτλ. αλλά δεν υφίσταται καμία κατηγορία περί ζωοκλοπής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα