Χανιά: Οι δυο ψυχίατροι του ΚΨΥ θα εφημερεύουν και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου – «Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας» καταγγέλλουν οι γιατροί

Στην κάλυψη της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων με δυο ψυχιάτρους από το Κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που απέστειλαν οι γιατροί του κέντρου ψυχικής υγείας Χανίων.

Η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου έχει μείνει στην ουσία «ακέφαλη» από χθες καθώς ο μοναδικός ειδικευμένος Ιατρός της κλινικής Διευθυντής κος Γουλιέλμος Γεώργιος δεν μπόρεσε να προσέλθει λόγω ασθένειας και τέθηκε σε αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

Συγκεκριμένα

οι ίδιοι αναφέρουν ότι πέρα από τις εφημερίες τους στο ΚΨΥ θα εφημερεύουν επιπλέον και στην ψυχιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Χανίων κάτι που όπως υποστηρίζουν θα έχει ως αποτέλεσμα το κέντρο ψυχικής υγείας να υπολειτουργεί ελλοχεύοντας κινδύνους για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί.

Αναλυτικά οι γιατροί του ΚΨΥ στην ανακοίνωση τους λένε ότι «εξ αιτίας των αναρρωτικών αδειών και των δυο ψυχίατρων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ , αναγκάζει η διοίκηση του Γ.Ν.Χ τους δυο ψυχιάτρους που απέμειναν στο Κ.Ψ.Υ Χανίων (εκ των οποίων ο ένας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας σήμερα )  ,εκτός από τις 15 εφημερίες που κάνει ο καθ΄ ένας τον μήνα να εφημερεύουν και επιπλέον για το Γ.Ν. Χανίων –Ψυχιατρική Κλινική .

Το Κ.Ψ.Υ Χανίων βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και αναγκαστικά θα υπολειτουργεί , με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί (Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ,Κινητή Μονάδα, Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, Εξωτερικά Ιατρεία).

 Ως ιατροί έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όρια μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια στο άμεσο μέλλον» .     

Keywords
Τυχαία Θέματα