Χανιά: Πιο σοβαρά περιστατικά ενδοσχολικής βίας παρατηρούνται στα σχολεία – Αύξηση των φαινόμενων ηλεκτρονικού εκφοβισμού (φωτο – βίντεο)

Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Χανίων, του ΣΕΠΕ Χανίων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων.

Για αύξηση των φαινομένων ηλεκτρονικού εκφοβισμού και πιο σοβαρά περιστατικά ενδοσχολικής βίας έκανε λόγο ο Χρηστος Μπελμπας, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων υπογραμμίζοντας ότι «στα σχολεία μας δεν φαίνεται να έχουμε κάποια αύξηση στα φαινόμενα της βίας από το 2010 – 2022 που υπάρχει καταγραφή των περιστατικών. Έχουμε αλλαγή στην ποιότητα όμως. Στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εκφοβισμού έχουμε αυξημένα ποσοστά ενώ έχουμε και περιστατικά ποιο σοβαρά σε σχέση με το παρελθόν.

Με τη σειρά του ο Αντώνης Τσαλαπακης Πρόεδρος ΣΕΠΕ Χανιών τόνισε για το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας ότι «πλέον κατεβαίνει ηλικιακά κάθε χρόνο όλο και περισσότερο προς την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επηρεάζει τους μαθητές όλων των ηλικιών. Δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο υπήρχε από πάρα πολύ παλιά στα σχολεία μας. Πλέον και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είναι πιο ενημερωμένοι».

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Μαμάκα πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ν. Χανίων « το ζήτημα της σχολικής βίας είναι ένα ζήτημα που εμείς οι γονείς το βιώνουμε στην καθημερινότητα. Αγωνιούμε για τις καταστάσεις που συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά μέσα στο σχολείο. Αυτό που καταλαβαίνουμε για το φαινόμενο της βίας είναι ότι τα παιδιά μας δέχονται βία οπότε πολλές φορές λειτουργούν και με τη βία. Οι ελλείψεις που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και κυρίως στις δομές αλλά και οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, αποτελούν πολυτέλεια να περνάνε από κάποιο σχολείο μια φορά την εβδομάδα. Πλέον πολύ συχνά μας καλούν γονείς και διευθυντές σχολείων για ζητήματα που δημιουργούνται μέσα στο σχολείο να βοηθήσουμε και εμείς σαν γονείς».

Τέλος σύμφωνα με τον καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Αλεξίου πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι κοινωνικές παράμετροι στην αύξηση των φαινομένων σχολικής βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Πιο, – Αύξηση,chania, pio, – afxisi