Χανιά: Πότε θα γίνει η φωταγώγηση του δέντρου – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αλλαγής του χρόνου

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνουν σταδιακά τα Χανιά με το σήμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου να δίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα γίνει στο ενετικό λιμάνι Χανίων δίπλα στο Γιαλί Τζαμί.

Το έλατο θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 19.30 σε μια εκδήλωση που εκτός από τη χορωδία και τη φιλαρμονική του δήμου, θα περιλαμβάνει συναυλία του Μάνου Παπαδάκη καθώς και aerial show.

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους Freak

Tones στην πλατεία Κατεχάκη το μεσημέρι.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο δήμος Χανίων, όπως κάθε χρόνο θα κάνει την αλλαγή του χρόνου στο ρολόι της πόλης που βρίσκεται στον δημοτικό κήπο. Η βραδιά θα περιλαμβάνει ποικίλο πρόγραμμα και ένα dj party, από djs των Χανίων, που θα αρχίσει νωρίς και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα ξημερώματα!

Στις 5 Ιανουαρίου θα έχουν οι πολίτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική πρωτοχρονιάτικη συναυλία από την ορχήστρα δωματίου της Βιέννης, το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Η προπώληση αρχίζει αύριο και οι θέσεις θα είναι αριθμημένες.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, η μουσική από τα ηχεία που είναι τοποθετημένα στην πόλη, θα αρχίσει να ηχεί τις επόμενες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα υπάρχει χριστουγεννιάτικο τρενάκι που θα κινείται στην πόλη, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες, ενώ θα γίνουν happening και με ταχυδακτυλουργούς. Πλειάδα εκδηλώσεων οργανώνεται από τοπικούς συλλόγους και τοπικές κοινότητες με τον δήμο να στέκεται αρωγός.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν καταστήματα στο ισόγειο του Μεγάλου Αρσεναλιού με πολλά χριστουγεννιάτικα προϊόντα στη διάθεση του κόσμου.

Για όλες τις εκδηλώσεις οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το site του δήμου chania-culture στο οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στο Μίκης Θεοδωράκης, θα υπάρξουν παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Την επομένη των Χριστουγέννων συναυλία οι Freak Tones στην πλατεία Κατεχάκη το μεσημέρι. Η αλλαγή του χρόνου για άλλη μια χρονιά θα γίνει στο ρολόι με ποικίλο πρόγραμμα και ένα dj party που θα ξεκινήσει νωρίς και θα κρατήσει.

Ως προς τον στολισμό των Χανίων που σε αρκετά σημεία είναι ελλιπής, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης είπε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα