Χανιά: Συγκίνηση στην τελετή αλλαγής Διοικητή στον Ναύσταθμο Κρήτης (φωτο – βίντεο)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Κρήτης, το πρωί της Τετάρτης 13/3, η τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης, με τον απερχόμενο Υποναύαρχο Νεκτάριο Λυμπεράκη να παραδίδει τα ηνία του Ναυστάθμου στον νέο Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Βασίλειο Τσούκα.

Παρών στην τελετή ήταν ο νέος Διοικητής της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος Παναγιώτης Δημητρόγλου, σύσσωμο το πολιτικό και ένοπλο προσωπικό του Ναυστάθμου, εκπρόσωποι μονάδων των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας,

σωματείων αποστράτων και τοπικών αρχών και φορέων.

Η τελετή ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη από τον απερχόμενο διοικητή κ. Λυμπεράκη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο απερχόμενος διοικητής του Ναυστάθμου ανάγνωσε την τελευταία του ημερήσια διαταγή καθώς κατά τις τελευταίες κρίσεις αποστρατεύτηκε μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας στο Π.Ν. Ο κ. Λυμπεράκης έκανε μια σύντομη αναφορά στην σταδιοδρομία του με αναφορές και στο μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθεια των τελευταίων δυο ετών καθώς και στην οικογένειά του.

Στην συνέχεια ο νέος διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Τσούκας ανάγνωσε την πρώτη του ημερήσια διαταγή εκφράζοντας – μεταξύ άλλων – την βεβαιότητα πως όλοι μαζί με ομαδικό πνεύμα θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους καθώς όπως είπε προσβλέπει στην συνεργασία , για την επίτευξη των στόχων της αποστολής μας και στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του ναυστάθμου Κρήτης,  τόσο στην υποστήριξη των πλοίων όσο και στην  αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση ημερήσιας διαταγής εκ μέρους του Αντιναυάρχου Παναγιώτη Δημητρόγλου.

Στην συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στους παρευρισκόμενους στην λέσχη αξιωματικών του Ναυστάθμου Κρήτης.  

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα