Χανιά: Συνεδρίασε η ΕΛΜΕ Χανιών – Στο επίκεντρο βρέθηκαν το ζήτημα σχολική στέγης στο νομό και η ατομική αξιολόγηση

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του νομού.

Αναλυτικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1) ΓΣ Προέδρων – Σχέδιο δράσης ΕΛΜΕ Χανίων

Αποφασίστηκε η εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ

Χανίων στη ΓΣ των Προέδρων. Αποφασίστηκε το Σχέδιο Δράσης της ΕΛΜΕ (επισυνάπτεται) με απόλυτη πλειοψηφία.

2) Εξελίξεις σε σχέση με την Ατομική Αξιολόγηση

Παρότι το Υπουργείο έχει κλιμακώσει τις πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς τους τελευταίους μήνες, μέσα από εκφοβισμό, πιέσεις κλπ, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τους αξιολογητές – συμβούλους, τα αποτελέσματα που αποκόμισε (κατά ομολογία του Γ.Γ του Υπουργείου) ήταν ελάχιστα. Ακόμη και η μετάβαση στάδιο Α2 της αξιολόγησης (παρότι το Α1 δεν φαίνεται να προχωράει), δεν είναι πιθανό να φέρει ικανοποιητικά, για το Υπουργείο, αποτελέσματα. Το Υπουργείο, έχοντας ουσιαστικά αποδεχτεί το αδιέξοδο της πολιτικής του, κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη μόνη κατεύθυνση που εκτιμά ότι μπορεί να φέρει το ποθητό γι’ αυτό αποτέλεσμα. Ακολουθεί τη γνώριμη γι’ αυτό στρατηγική του εκφοβισμού και δε διστάζει να σύρει για άλλη μια φορά την Ομοσπονδία στα δικαστήρια, με σκοπό να πετύχει τον χαρακτηρισμό της Απεργίας – Αποχής από την ατομική αξιολόγηση, ως παράνομης και καταχρηστικής. Η ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε ομόφωνα ότι ακόμη κι αν πετύχει η επιδίωξη του Υπουργείου, η πρόταση προς την ΟΛΜΕ θα είναι η επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής και αν αυτή η πρόταση δε γίνει δεκτή, να προχωρήσει η ΕΛΜΕ Χανίων, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, σε τοπική προκήρυξη Απεργίας – Αποχής.

3) Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η επίθεση που δέχεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις επιθέσεις που δέχονται οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια), σχετίζονται με την υποστελέχωση, την απαξίωση των μισθών, την κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων και έχουν όλες έναν κοινό παρονομαστή. Την υποχρηματοδότηση και το ξεπούλημα των Δημοσίων Αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

4) Το θέμα της σχολικής στέγης στο νομό

Μετά και τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονταν με την προσπάθεια κατάργησης ενός Γενικού Λυκείου και της μετατροπής του σε Πειραματικό, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια σχολεία του νομού. Το πρόβλημα αυτό αφορά την έλλειψη επαρκών κτηριακών εγκαταστάσεων, ειδικά στα Χανιά και στην Κίσσαμο, αλλά για την πλημμελή συντήρηση, τον αντισεισμικό έλεγχο, τα απαρχαιωμένα εργαστήρια κλπ. Θεωρείται απαραίτητο να υπάρξει το επόμενο διάστημα μια αναλυτική καταγραφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολική μονάδα στο νομό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Συνεδρίασε, ΕΛΜΕ Χανιών –,chania, synedriase, elme chanion –