Χανιά: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο» – Μεγάλη κινητοποίηση επαγγελματιών έξω από τη ΔΟΥ

Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι στα Χανιά σε διαμαρτυρία που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το κτήριο της ΔΟΥ Χανίων.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές, έμποροι, οικονομολόγοι, δικηγόροι, βιοτέχνες, και μηχανικοί και επισκευαστές αυτοκινήτων έδωσαν μαζικά το παρών έξω από την

εφορία Χανίων και διαμαρτυρήθηκαν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε μια καθολική συμμετοχή του δικηγορικού συλλόγου Χανίων έκανε λόγο ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο και είναι άδικο γιατί έχει οριζόντια μέτρα και τα οριζόντια μέτρα είναι κατάφορα αντίθετα και στο σύνταγμα και στην αρχή της ισότητας και αναλογικότητας διότι επωμίζεται στους αδύνατους βάρη που δεν μπορούν να αντέξουν. Η φορολογική ικανότητα θα πρέπει να είναι ανάλογη των εισοδημάτων διαφορετικά οι αδύνατοι θα λυγίσουν. Στον δικηγορικό κόσμο της Ελλάδος αυτή την στιγμή το 33% των δικηγόρων έχει υποβάλλει αίτηση για ρύθμιση οφειλών προς το ΕΦΚΑ ενώ το 30% των δικηγόρων έχει ως έδρα το σπίτι του. Όλα αυτά σημαίνουν πολλά.

Με τη σειρά του ο Γιάννης Παυλάκης πρόεδρος του ΟΕΒΕΝΧ υπογράμμισε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα άδικο φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει στην ίδια ζυγαριά όλους μικρούς, μεσαίους, πολύ μικρούς και μεγάλους επαγγελματίες. Ένα νομοσχέδιο που δεν θα δώσει λύση και δεν θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω άμεσα αυτό το άδικο νομοσχέδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, – Μεγάλη, ΔΟΥ,chania, – megali, dou