Χανιά: Βρέθηκε ποντίκι στο Λύκειο της Αμπεριάς- Κλειστό το σχολείο

Έκτακτο κλείσιμο στο λύκειο της Αμπεριάς, σήμερα Δευτέρα 30/10, μετά από ποντίκι που βρέθηκε εντός του σχολικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 9:30 σήμερα το πρωί, οι εκπαιδευτικοί του 4ου λυκείου Χανίων, αντιλήφθηκαν την ύπαρξη ποντικιού στο χώρο του ισογείου. Απευθείας, κλήθηκε εργολάβος για να πραγματοποιήσει μυοκτονία σε όσους χώρους έκρινε απαραίτητο, ενώ τα μαθήματα αναβλήθηκαν και οι μαθητές έφυγαν από το σχολείο, ύστερα και από ενημέρωση της Δευτεροβάθμιας.

Στο 6ο Γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση

από το λύκειο, δεν παρατηρήθηκε σχετικό περιστατικό, ωστόσο κλήθηκε, για προληπτικούς λόγους, συνεργείο στο χώρο της σχολικής μονάδας με σκοπό να ελέγξει τις παγίδες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παιδείας, κ. Αντώνη Βαρδάκη, «για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, η σχολική επιτροπή πιστώνει σε λογαριασμούς σχολικών κοινοτήτων χρήματα με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών. Η διεύθυνση του κάθε σχολείου, με γρήγορες διαδικασίες καλεί τον διαθέσιμο εργολάβο για να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε συνθήκη». Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «μυοκτονία και απεντόμωση γίνονται σε όλα τα σχολεία, πριν υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τον πρώτο γύρο να έχει ολοκληρωθεί προτού ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για τον Δεκέμβρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα