«Χιονονιφάδες» με σοκολάτα και ρούμι

Υλικά2 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, συν περισσότερη για το ρολό350 γρ. γκοφρέτες βανίλιας1/4 φλ. τσαγιού μίνι τσιπς μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου1/3 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. μαύρο ρούμι, συν περισσότερο όσο χρειάζεταιΓια την επικάλυψη: 3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, 30 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένηΕκτέλεση

Τοποθετήστε τις γκοφρέτες βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.

Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ψιλοαλεσμένο.

Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ενωθεί και να σχηματίσει μια σκληρή, αλλά εύπλαστη ζύμη.

Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε περισσότερο ρούμι, λίγο κάθε φορά, και χτυπήστε ξανά, μέχρι να φτάσετε στην κατάλληλη υφή.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χιονονιφάδες,chiononifades