ΔΕΔΙΣΑ: “Σκέψου Αειοφορία – Μείωσε Συσκευασία” – Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (βιντεο)

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2023, με σύνθημα “Σκέψου Αειοφορία – Μείωσε Συσκευασία”, η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) διοργανώνει στο διάστημα μεταξύ 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023 ποικίλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των πολιτών στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων και τη μείωση των απορριμμάτων συσκευασίας:

1) Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση μαθητών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης”

2) «Η εξυπνούπολη» – παιδική παράσταση

3) «Plogging»

4) «Βιωματικά

εργαστήρια για την προώθηση της πρόληψης δημιουργίας αστικών στερεών αποβλήτων και της επαναχρησιμοποίησης»

5) «Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στις άχρηστες συσκευασίες μέσω δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης (upcycle)»

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στον δήμο Χανίων όπου παρόντες ήταν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) Μιχάλης Τσουπάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) Κώστας Πατεράκης.

Οι ομιλούντες αναφέρθηκαν στην αξία της συνειδητοποίησης ότι η σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία προστασίας του περιβάλλοντος και τέτοιου είδους δράσεις βοηθούν κάλλιστα προς αυτή την κατεύθυνσης.

Μάλιστα, όπως τόνισε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης στη δράση του “plogging” θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί αλλά και αθλητικοί σύλλογοι από τον νομό Χανίων.

Δείτε τι αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου:

Τι είναι το Plogging

Το plogging είναι το νέο fitness trend και η νέα τάση στο τρέξιμο που ολοένα και περισσότερο κερδίζει οπαδούς. Έρχεται από τη Σουηδία και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός άσκησης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν είναι άλλο από το να μαζεύεις τα σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους καθώς κάνεις τζόκινγκ.

Η λέξη «plogging» είναι μία σύνθετη λέξη που προέρχεται από από τις λέξεις «plocka upp» (που σημαίνει μαζεύω από κάτω) και «jogging».

Τρέχεις και όπου συναντάς σκουπίδι, σκύβεις και μαζεύεις… Καις περισσότερες θερμίδες και κάνεις καλό στο περιβάλλον!

Τι είναι το upcycle

Πρόκειται για τη δημιουργική ανακύκλωση. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει δημιουργική επαναχρησιμοποίηση παλιών ή/και άχρηστων αντικειμένων. Τόσο στον χώρο της διακόσμησης όσο και της μόδας η αναβάθμιση παλιών αντικειμένων έχει μετατραπεί σε επιστήμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΕΔΙΣΑ, “Σκέψου Αειοφορία – Μείωσε Συσκευασία” – Δράσεις, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων,dedisa, “skepsou aeioforia – meiose syskevasia” – draseis, evropaiki evdomada meiosis apovliton