Δέος και συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης των πεσόντων αεροπόρων στα Χανιά (φωτο, βιντεο)

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων αεροπόρων στα Χανιά, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν στην επιμνημόσυνη δέηση των αεροπόρων με καταγωγή από Χανιά και Ρέθυμνο.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των πεσόντων Αεροπορίας, μπροστά από το άγαλμα του Ικάρου στην αρχή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου δίπλα στην βίλα Κούνδουρου.

Η εκδήλωση

τιμής διοργανώθηκε από 115 Πτέρυγα Μάχης, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας – Παράρτημα Χανίων, την Π.Ε. και τον Δήμο Χανίων, εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν στο σημείο και απηύθυναν χαιρετισμούς.

Ειδική αναφορά έγινε στον τελευταίο πεσόντα αεροπόρο με καταγωγή από τα Χανιά, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του στο καθήκον, στις πυρκαγιές της Καρύστου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μιλώντας για τον χαμό του σμηναγού, δήλωσε ότι «ένα δικό μας παιδί, ο Χρήστος Μουλάς έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει την περιουσία των Ελλήνων πολιτών αλλά και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας. Ας ευχηθούμε για άλλη μία φορά, όλοι μαζί, το όνομα αυτό να είναι το τελευταίο που προστίθεται σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο».

Με το πέρας των χαιρετισμών των πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων η οποία συνοδεύτηκε με ενός λεπτού σιγή για τους αεροπόρους αλλά και τον εθνικό ύμνο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα