Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για το εργοτάξιο στην Νέα Χώρα

Σε ανακοίνωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων που συνορεύουν με το πρώην οικόπεδο της ΑΒΕΑ όπου ανεγείρεται ξενοδοχειακή μονάδα αναφέρονται τα εξής:

«Οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος της ΑΒΕΑ, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έχουμε πλέον αγανακτήσει με αυτά που συμβαίνουν γύρω από τα σχολεία μας!

Έχει δοθεί άδεια για πρόσβαση βαρέων οχημάτων από τον Δήμο για την οικοδομή στο οικόπεδο της

ΑΒΕΑ στον δρόμο μπροστά από τις εισόδους των σχολείων.

Προχθές υπήρχε φορτηγό που ξεφόρτωνε με γερανό τεράστιες πλάκες κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των μαθητών και εκπαιδευτικών στις 8 το πρωί ! την ώρα προσέλευσης των μαθητών και εκπαιδευτικών στη νότια πλευρά του σχολείου στη σταφιδική! Εννοείται ότι δεν είχαν καν τοποθετήσει προειδοποιητική σήμανση με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να έχουν μπλοκάρει.

Τα φορτηγά περνούν όλη μέρα στον κεντρικό δρόμο, τα κομπρεσέρ και οι εκσκαφείς χτυπάνε όλη μέρα από 4 πλευρές.

Ας μας πει κάποιος πώς αυτά τα παιδιά κάνουν μάθημα, μέσα στη σκόνη και το θόρυβο!

Πώς δεν θα γίνει ατύχημα με 700 παιδιά να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία και να μην υπάρχει η παραμικρή υποχώρηση εκ μέρους των επενδυτών! Όταν συμβεί κάτι θα υποστηρίξουν το σύνηθες, ότι ‘’έφταιγε η κακιά η ώρα’’!!

Ακόμα και τα stand των ποδηλάτων κατέστρεψαν για τις ανάγκες των οικοδομών και ο Δήμος κάνει ότι δεν βλέπει!Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας αγνοούν και ούτε καν κάνουν τον κόπο να απαντήσουν στα έγγραφα μας!

Ακούσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο κάποιον να λέει ‘’ άστο δεν αξίζει…’’ Τα παιδιά μας αξίζουν, κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου!!

Καλούμε κάποιον υπεύθυνο, κάποιον αρμόδιο ή τον εισαγγελέα να παρέμβει και να μας πει αν εκτίθενται τα παιδιά μας σε κίνδυνο!

Αν αυτά τα παιδιά κάνουν μάθημα με συνθήκες που τους αξίζουν, ισότιμα με τα υπόλοιπα!

Γιατί δικαιώματα σε αυτήν την πόλη έχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι, έχουν και τα παιδιά μας!!

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας
Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων
Η Πρόεδρος 1ου ΓEΛ Χανίων – Η Πρόεδρος 5ου Γυμνασίου Χανίων»

Keywords
Τυχαία Θέματα