Δήμος Αποκορώνου: Παιδικό Εργαστήρι για μαθητές α΄,β΄ και γ΄ τάξης δημοτικού «Συμφορά!! Πού πήγαν οι οθόνες;»

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Αποκορώνου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων του ΟΚΑΝΑ λόγω της αυξημένης και αλόγιστης χρήσης των διαφόρων οθονών από τα μικρά παιδιά, πρόκειται να υλοποιήσει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βρυσών παιδικό εργαστήρι με τίτλο «ΣΥΜΦΟΡΑ!! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ;»

Η δράση

η οποία απευθύνεται σε μαθητές α΄, β΄ και γ΄ τάξεως δημοτικού σχολείου έχει σαν κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στη καλλιέργεια σχέσεων με τους ομοτίμους τους βασιζόμενη στην άμεση και όχι στην ΄΄ εικονική επικοινωνία΄΄ που προωθούν οι διάφορες οθόνες, αφού μόνο μέσα από την πραγματική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση με τους άλλους, τα παιδιά δύνανται να αναπτυχθούν ομαλά, να δημιουργήσουν πραγματικούς δεσμούς φιλίας και αγάπης καθώς και να καλλιεργήσουν τις διάφορες δεξιότητές τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του παιδικού εργαστηρίου το οποίο έχει ως εξής:

10:45 Προσέλευση κηδεμόνων και παιδιών.11:00-11:10 Καλωσόρισμα.11:10-12:30 Παιδικό εργαστήρι ΣΥΜΦΟΡΑ! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ; Εμπνευσμένο από την απολαυστική ιστορία της ΄Ελεν Ντόκερτι ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ;

Μέσω διαδραστικής αφήγησης της ιστορίας ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ, εικαστικού εργαστηρίου με θέμα “Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ” και διασκεδαστικών OFFLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ, θα ανακαλύψουμε με τα αγαπημένα μας παιδιά το γέλιο και τη χαρά ΑΝΕΥ ΟΘΟΝΩΝ!

12:30 Λήξη παιδικού εργαστηρίου/κέρασμα.

Συντονισμός δράσης:

Αλεξάνδρα Τερεζάκη, υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κοινωνιολόγος, MSc στην Ψυχολογία Παιδιών εφαρμοσμένη σε Εκπαιδευτικά Πλαίσια.Ιωάννα Σισμανίδου, Κοινωνιολόγος, MSc  Ειδική Παιδαγωγός, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να συμμετέχουν στην εν λόγω δράση, όπως απευθυνθούν στην γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης στα τηλέφωνα 2821028166 και 2821051214. ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Αποκορώνου, Παιδικό Εργαστήρι, ΄β΄, Συμφορά Πού,dimos apokoronou, paidiko ergastiri, ΄v΄, symfora pou