Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση του Πειραματικού Λυκείου Χανίων – Αναμονή για τις…λεπτομέρειες

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η ίδρυση του Πειραματικού Λυκείου Χανίων καθώς η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 31/1, δηλαδή την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση ιδρύεται Πειραματικό Λύκειο Χανίων με έδρα τα Χανιά, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σε ότι αφορά σε ποιο κτίριο θα είναι η «έδρα».

Βέβαια στην ΚΥΑ

και όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ γίνεται επίκληση – μεταξύ άλλων – των εξής εισηγήσεων – αποφάσεων:

Την υπό στοιχεία 24/ΔΕΠΠΣ/30-1-2024 εισήγηση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. «Εισήγηση για την Ίδρυση Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά».Τo υπ’ αρ. 6/30-01-2024 απόσπασμα πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «Εισήγηση Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) για την ίδρυση Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά».Την υπ’ αρ. 561/26-1-2024 πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΧανίωνΤην υπ’ αρ. 60/26-1-2024 (ΑΔΑ: 6Ξ9ΦΩΗ5- 31Ξ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων

Και ενώ η πρόταση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, είναι γνωστές, προς το παρόν είναι άγνωστο το τι αναφέρει η εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προς το Υπ. Παιδείας.

Δηλαδή εάν έχει υιοθετήσει πλήρως τις προτάσεις των Χανίων οι οποίες συνοπτικά αφορούν στην αρχική (2024-25) συστέγαση Πειραματικών Γυμνασίου και Λυκείου με αξιοποίηση στην συνέχεια και του μεγάρου Παπαδόπετρου (2025-26) ή εάν έχει κάποιες διαφοροποιήσεις και προϋποθέσεις, ειδικά σε ότι αφορά στο μέγαρο Παπαδόπετρου.

Εν αναμονή και της οριστικής απόφασης για το που θα στεγαστεί το Πειραματικό Λύκειο, να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Δ.Ε.Π.Π.Σ., να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου 2024. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες η ακριβής προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Flashnews.gr η κλήρωση μάλλον δεν θα αφορά τους πρώτους μαθητές που θα φοιτήσουν στο Πειραματικό Λύκειο Χανίων καθώς οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τους αποφοίτους του Πειραματικού Γυμνασίου.

ΝαπΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσιεύθηκε, ΦΕΚ, Πειραματικού Λυκείου Χανίων – Αναμονή, …λεπτομέρειες,dimosiefthike, fek, peiramatikou lykeiou chanion – anamoni, …leptomereies