Δόθηκε λύση για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Γαύδο

Η λήξη της σύμβασης άγονης γραμμής για το δρομολόγιο Παλαιόχωρα – Γαύδος από τις 19/10 και η υποχρεωτική «ακινησία» του ΕΓ/ΟΓ Σαμαριά στα ναυπηγεία Περάματος, από τις 28/10 για την ετήσια επιθεώρηση είχε σαν αποτέλεσμα τον ακτοπλοϊκό «αποκλεισμό» του ακριτικού νησιού με τεράστιες επιπτώσεις για τους κατοίκους που επιμένουν να «κρατούν Θερμοπύλες» διαμένοντες και τον Χειμώνα.

Ευτυχώς οι «πιέσεις» του Δήμου Γαύδου με την συνεργασία και άλλων φορέων , όπως το Επιμελητήριο Χανίων, έφεραν αποτελέσματα για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της Γαύδου από την υπόλοιπη Κρήτη.

Το

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη 2/11, γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά στην εκτέλεση δρομολογίων από το ΕΓ/ΟΓ Δασκαλογιάννης «στις τοπικές γραμμές Ν.Δ. Κρήτης και από 1/11/2023 και τροποποίηση της έναρξης ακινησίας την 1/1/2024 αντί την 1/11/2023»

Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση το ΣΑΣ αποφάσισε ομόφωνα θετικά «στην έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με σκοπό την εξυπηρέτηση της γραμμής “Χώρα Σφακίων – Γαύδος και επιστροφή με τρία δρομολόγια την εβδομάδα …….για το χρονικό διάστημα διακοπής εκτέλεσης των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ Σαμαριά (ήτοι μέχρι 30/12/2023) με τα ακόλουθα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά: Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο που να δύναται να εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια με επιφάνεια φόρτωσης Ι.Χ. οχημάτων 150 τ.μ.»

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανταποκρίνονται στο  Ε/Γ-Ο/Γ Δασκαλογιάννης και σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα – πιθανόν και την Παρασκευή – εκπρόσωπος της ναυτιλιακής ΑΝΕΝΔΥΚ θα υπογράψει την σχετική σύμβαση στο Υπ. Ναυτιλίας προκειμένου από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν τα τρία δρομολόγια από και προς την Χώρα Σφακίων και την Γαύδο με το «Δασκαλογιάννης».

Δείτε εδώ τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

gnome09-2023Λήψη
Keywords
Τυχαία Θέματα