Έφηβος στην Βραζιλία, σκότωσε τους γονείς του επειδή του πήραν το… κινητό

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, η είδηση ότι ένας 16χρονος ομολόγησε πως σκότωσε την οικογένεια του μέσα στο σπίτι τους, καθώς οι θετοί του γονείς τον εξύβρισαν και του κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Ιγκόρ Γκόμες περίμενε μέχρι ο πατέρας του, ο Ισαάκ Ταβάρες, 57 ετών, να βρίσκεται στην κουζίνα με γυρισμένη την πλάτη πριν τον πυροβολήσει γύρω στις 13:00 την περασμένη Παρασκευή. Η 16χρονη αδελφή του, Letícia Gomes, έσπευσε κάτω μόλις

άκουσε τον πυροβολισμό και του μιλούσε πριν την πυροβολήσει στο πρόσωπο.

Πέρα από τον πατέρα του και την αδελφή του, ο Igor Gomes σκότωσε και την μητέρα του.

Ο 16χρονος περίμενε μέχρι η μητέρα του, Solange Gomes, 50 ετών, να φτάσει στο σπίτι γύρω στις 7:00μμ και την πυροβόλησε όταν μπήκε στην κουζίνα και παρατήρησε το πτώμα του συζύγου της στο πάτωμα.

Οι γονείς του 16χρονου που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του

Τι αναφέρει έκθεση της αστυνομίας

Σε έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο Γκόμες ξέσπασε την απογοήτευσή του στους γονείς του επειδή «τον αποκάλεσαν αλήτη, του πήραν με έναν τρόπο το κινητό του τηλέφωνο και καθώς (εκείνος) δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να δώσει μια σχολική παρουσίαση, σχεδίασε τον θάνατό τους.»

Ο Gomes είπε ότι αφού δολοφόνησε τον πατέρα και την αδελφή του, γευμάτισε δίπλα στα πτώματά τους και στη συνέχεια πήγε σε ένα τοπικό γυμναστήριο. Αργότερα επέστρεψε στο σπίτι του, χαιρέτησε τη μητέρα του στο γκαράζ, προτού περπατήσει μαζί της στην κουζίνα και την πυροβολήσει στην πλάτη, στέλνοντάς την να πέσει πάνω στον πατέρα του.

Ο Gomes πήγε ξανά στο γυμναστήριο το Σάββατο και όταν επέστρεψε στο σπίτι έμπηξε ένα μαχαίρι στην πλάτη της μητέρας του. Στη συνέχεια πήγε σε έναν φούρνο της γειτονιάς και συνέχισε την ημέρα του. Ο Gomes κάλεσε τη Στρατιωτική Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, αφού παρατήρησε μεγάλη παρουσία μυγών γύρω από τα πτώματα καθώς άρχισαν να αποσυντίθενται.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο πατέρας, η μητέρα και η 16χρονη αδελφή του δράστη

Τι ανέφερε στην ανάκριση – Εξετάζεται το ενδεχόμενο ψυχιατρικής αξιολόγησης

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, είπε ότι χρησιμοποίησε ένα όπλο που ο πατέρας του, ένας δημοτικός φύλακας, διατηρούσε στο σπίτι και ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να σκοτώσει την αδελφή του. Η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας του Σάο Πάολο κατέγραψε το περιστατικό ως ανθρωποκτονία και γυναικοκτονία, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και διαπόμπευση πτώματος.

Ο Γκόμες μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα για το Κέντρο Κοινωνικοεκπαιδευτικής Υποστήριξης Εφήβων, μια εγκατάσταση όπου φιλοξενούνται άτομα ηλικίας 12 έως 21 ετών που ερευνώνται ή έχουν καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον υποβάλουν σε ψυχιατρική αξιολόγηση. Θα μπορούσε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα αν αποδειχθεί ότι ήταν νομικά παράφρων κατά τη στιγμή που διέπραξε το έγκλημα. Οι αρχές ερευνούν επίσης το κινητό τηλέφωνο και τους υπολογιστές του Gomes για να δουν αν εμπλέκεται κάποιο τρίτο πρόσωπο.

in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφηβος, Βραζιλία,efivos, vrazilia