Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το ΣΕΚ Χανίων

«50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Μεταρρύθμιση ή επανάσταση;» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Χανίων, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Ομιλητές είναι ο Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός, συγγραφέας και ο Γιάννης Σηφακάκης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμούμε αυτήν τη μεγάλη επέτειο μέσα σε συνθήκες όπου η καταστροφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει το θράσος να μιλάει για

το «τέλος της Αριστεράς». Αυτοί που διαχειρίζονται δολοφονικά την πιο μεγάλη πολυκρίση του συστήματος που σπέρνει φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Όμως, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι η κοινωνία αλλάζει με εξεγέρσεις και επαναστάσεις και στην Ελλάδα όπως σε όλο τον κόσμο. Το φοιτητικό κίνημα άναψε τη σπίθα για να βγει στο προσκήνιο η εργατική τάξη και να γκρεμίσουν μαζί τη Χούντα, όπως το ίδιο έγινε στην Πορτογαλία και το ίδιο απλώθηκε παντού εκείνα τα χρόνια με τον μακρόσυρτο «Μάη του 68», από τη Γαλλία μέχρι την Ταϋλάνδη.

Για να ανοίξει αυτός ο επαναστατικός δρόμος, που γκρέμισε καθεστώτα και κέρδισε τις εργατικές κατακτήσεις που ακόμα προσπαθούν να ξηλώσουν με λύσσα οι Μητσοτάκηδες και οι Γεωργιάδηδες, χρειάστηκε να μπει μπροστά μια νέα επαναστατική Αριστερά που στήριξε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους αγώνες της Μεταπολίτευσης κόντρα στον ψεύτικο ρεαλισμό του «Καραμανλής ή τανκς».

Αυτός, ο δρόμος του Νοέμβρη είναι επίκαιρος και σήμερα. Σήμερα η κρίση του καπιταλισμού είναι ακόμη πιο βαθιά και ανυπόφορη, η εργατική τάξη πιο μεγάλη και δυνατή παγκόσμια, η νεολαία εξοργισμένη όχι μόνο με τη μαύρη εργασία, αλλά και ενάντια στις βρομιές του σεξισμού και του ρατσισμού. Σήμερα, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν τις εμπειρίες για τα αδιέξοδα του κοινοβουλευτικού δρόμου, τις διαψεύσεις των προσδοκιών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα.

Το Σάββατο 11 Νοέμβρη συγκεντρωνόμαστε για μία συζήτηση για τη μεγάλη επιλογή για τον κόσμο της Αριστεράς: Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση; Ελάτε να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι η Αριστερά της εξέγερσης και της επανάστασης είναι εδώ!

Πληροφορίες

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός, συγγραφέας και ο Γιάννης Σηφακάκης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις για το εργατικό κίνημα, για τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και το σεξισμό ενώ θα παρουσιαστούν οι καινούργιες εκδόσεις του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου (Εδώ Πολυτεχνείο! Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός και Λευτεριά στην Παλαιστίνη: Ισραήλ, ιμπεριαλισμός και Παλαιστινιακή αντίσταση). Το πρώτο βιβλίο είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την εξέγερση του 1973. Έχει 120 σελίδες με κείμενα της Μαρίας Στύλλου, του Πάνου Γκαργκάνα, του Νίκου Λούντου και του Λέανδρου Μπόλαρη. Το δεύτερο περιέχει κείμενα από τους Anne Alexander, Γιώργος Ράγκος, Δημήτρης Δασκαλάκης, Μoshe Machover και Αkiva Orr, Tony Cliff που εξηγούν και αναλύουν όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη.

Οργανώνεται από το ΣΕΚ Χανίων (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα)»

Keywords
Τυχαία Θέματα