Ελληνική σαλάτα με κινόα

Υλικά1 φλ. τσαγιού ξηρή κινόα1 κ. γλ. αλάτι2 φλ. τσαγιού αγγούρια κομμένα σε κύβους1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση2 κ. σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα1 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί1 1/2 κ. γλ. αλάτι1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέταΕκτέλεσηΜαγειρέψτε την κινόα σε αλατισμένο νερό (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για 2 φλιτζάνια νερό) σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.Αφαιρέστε
από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Για να κρυώσει γρήγορα, απλώστε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα ταψί.Ενώ η κινόα μαγειρεύεται, προετοιμάστε τα λαχανικά και τα βότανα για τη σαλάτα.Τοποθετήστε την κρύα κινόα, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές και τα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό) σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.Πασπαλίστε με ξύδι, αλάτι και θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά.Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα