ΕΛΜΕ Χανίων: Το εκπαιδευτικό κίνημα με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα δίνει τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση

Στα εργασιακά δικαιώματα που καταπατούνται αναφέρεται η ΕΛΜΕ Χανίων:

Χαιρετίζουμε τις/τους νεοδιόριστες/ους των Χανίων για την μαζική συμμετοχή τους στην Απεργία Αποχή και στις Στάσεις Εργασίας για το μπλοκάρισμα της Ατομικής Αξιολόγησης. Ο κλάδος γράφει την δικιά του ιστορία απέναντι στον νεοεπιθεωρητισμό,

εφευρίσκοντας πολλές φορές νέες συνδικαλιστικές πρακτικές για το μπλοκάρισμα της Αξιολόγησης. Πρακτικές οι οποίες επιστρατεύονται στον αγώνα υπέρ της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ενάντια στην πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, ενάντια στην υποδούλωση της ζωντανής εκπαίδευσης και στην μετάλλαξη κάθε δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Δίπλα σε αυτές κι αυτούς βρίσκονται και συνυπογράφουν οι μόνιμες/οι και αναπληρωτ(ρι)ες του νομού!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ! ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

Παρά τον αυταρχισμό, τους εκβιασμούς, τις παράτυπες και παράνομες ενέργειες για να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, η αξιολόγηση έχει πλήρως απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κλάδου, επί της ουσίας προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και συναντά σοβαρή αντίσταση στους/στις εκπαιδευτικούς. ΥΠΑΙΘΑ, διοίκηση, αξιολογητές, επιστρατεύοντας όλο το μηχανισμό τους, προσπαθούν να επιβάλουν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνουν. Ομολογία αυτής της αποτυχίας τους είναι να μην δημοσιοποιούν επίσημα έστω ένα στοιχείο για το κατά πόσο προχωράει η διαδικασία! Ούτε ένα! Ομολογία αυτής της αποτυχίας τους τέλος, είναι η ποινικοποίηση των αγώνων με το Υπουργείο να καταφεύγει συνεχώς με διαδικασίες εξπρές στα δικαστήρια (13 φορές!) για να βγάλει την Α/Α της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ παράνομη.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ!! Στην ιστορικής σημασίας μάχη που δίνουμε, είναι υποχρέωση όλων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κηρύσσοντας ΞΑΝΑ Απεργία-Αποχή.

Η όξυνση της επίθεσης από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ, δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Ο αξιολογικός μηχανισμός εντείνει την επίθεση του και απαίτηση των εκπαιδευτικών είναι να μη μείνει κανένας/καμιά χωρίς κάλυψη ούτε για μια μέρα. Για αυτό τον λόγο η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει Απεργία Αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν την Ατομική Αξιολόγηση( Συμπλήρωση στοιχείων στην αντίστοιχη πλατφόρμα, συνάντηση με Σύμβουλο ή Διευθυντή, συμπλήρωση της φόρμας για το πεδίο Β κλπ) με ισχύ την ημερομηνία 20.03.2024. Για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς η απάντηση στο ερώτημα υποχώρηση ή συνέχιση έχει απαντηθεί εδώ και καιρό: ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ να πάρουν απόφαση να επαναπροκηρύσσουν την Α – Α κάθε φορά που το ΥΠΑΙΘΑ θα παρεμβαίνει να την βγάζει παράνομη.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία αποτελούν την κινητήρια δύναμη των αποφάσεων των ομοσπονδιών και την ψυχή του αγώνα κατά της αξιολόγησης μπορούν με κοινή δράση, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις να συμβάλλουν καθοριστικά στη συνέχιση του αγώνα!

ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να προκηρύξουν τώρα εκ νέου την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όπως απαιτούν οι εκπαιδευτικοί και να μην μείνουμε ούτε μια ημέρα χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη. Να ασκήσουν το νομικό τους δικαίωμα για έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Οι ομοσπονδίες να δώσουν πολιτική και συνδικαλιστική κάλυψη στα πρωτοβάθμια σωματεία για να προκηρύξουν Απεργία Αποχή. Καλούμε σε συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α με κάθε δυνατό τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ/ΔΟΕ-ΕΛΜΕ/Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ).

· Δε σταματάμε την πίεση να κηρύξουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ ενώ ταυτόχρονα έχουμε κηρύξει οι ΣΕΠΕ ΕΛΜΕ

· Συνεχίζουμε με την κήρυξη στάσεων εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) συμπληρωματικά στις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ, όταν ο/η αξιολογητής/τρια προσπαθεί να μπει στην τάξη για “παρακολούθηση” της διδασκαλίας. Δεν τους το επιτρέπουμε!

· Σταματάμε παντού τις αξιολογήσεις με στάσεις εργασίας από σύλλογο και εκπαιδευτικούς! Κανένας/καμιά μόνος του/μόνη της! Η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση ενός εκπαιδευτικού, αφορά όλο τον κλάδο! Κάθε εκπαιδευτικός που αξιολογείται φέρνει τις συνέπειες της αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν σε επόμενα νομοσχέδια, με ανισότητες στους μισθούς, τις συνέπειες σε βαθμολογική, υπηρεσιακή μισθολογική εξέλιξη, καθώς και την άρση της μονιμότητας, ακόμη πιο κοντά!

· Μετά την Στάση Εργασίας ζητάμε βεβαίωση από τον διευθυντή/τρια της σχολικής μας μονάδας που να αναγράφει ημερομηνία καθώς και τις ώρες της στάσης και την αποστέλλουμε μαζί με κάποιο έγγραφο που να επιβεβαιώνει το Μισθολογικό μας Κλιμάκιο στο mail της ταμίας του σωματείου, Κατερίνας Κάστρου [email protected] ώστε το σωματείο να αποζημιώσει την στάση.

Υπογράφουμε τη δήλωση της απεργίας αποχής του σωματείου της ΕΛΜΕ Χανίων, την πρωτοκολλούμε συλλογικά ή ατομικά και δεν υπογράφουμε κανένα άλλο έγγραφο της διοίκησης. Επιδιώκουμε να είναι με ισχυρές πλειοψηφίες ώστε να προχωράμε χωρίς υποχωρήσεις και κανείς να μην σκέφτεται ότι θα αξιολογηθεί”, αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα