Ερώτηση Σέβης Βολουδάκη στους αρμόδιους Υπουργούς για το τεκμαρτό εισόδημα προστατευόμενου μέλους πολύτεκνων οικογενειών

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με το θέμα του τεκμαρτού εισοδήματος προστατευόμενου μέλους πολύτεκνων οικογενειών.

Η βουλευτής τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προκύπτει υποχρέωση υποβολής χωριστής Φορολογικής Δήλωσης στα ενήλικα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών πλέον του 18ου έτους, που θεωρούνται προστατευόμενα

και φοιτούν ή σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακές σχολές, Δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η κα Βολουδάκη επισήμανε ότι η υποβολή της δήλωσης δημιουργεί τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο προστίθεται στο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα της πολύτεκνης οικογένειας στο οποίο είναι προστατευόμενο τέκνο. Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια χάνει το δικαίωμα είσπραξης οποιουδήποτε κοινωνικού επιδόματος χορηγείται με βάση εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου εκ του νόμου ορίου (πλαφόν) και τέλος την μερική ή ολική απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

Η Βουλευτής απηύθυνε ερώτημα στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τις ενέργειες που σκοπεύουν να προβούν, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολύτεκνες οικογένειες δεν θα χάνουν το δικαίωμα είσπραξης κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου εκ του νόμου ορίου.

Τέλος, σημείωσε ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει την πολύτεκνη ελληνική οικογένεια και να μεριμνά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερώτηση Σέβης Βολουδάκη, Υπουργούς,erotisi sevis voloudaki, ypourgous