Έυκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα (βιντεο)

Λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή για τις υπογλυκαιμίες σας που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής για να το φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι και απολαύστε το!!! 

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο1 πρέζα αλάτι1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1
κ.σ. σκόνη κακάοξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, προαιρετικάΕκτέλεση συνταγήςΣτρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί (πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που κοχλάζει σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τα υλικά) και τα ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Το αποσύρετε από τη φωτιά και σε αυτό το σημείο μπορείτε, προαιρετικά, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και να τα ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του τα καβουρδισμένα καρύδια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας και το σερβίρετε. Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έυκολο,eykolo