Γέφυρα Φιλίας: Η Αδελφοποίηση των σχολείων Λιβαδίων Μυλοποτάμου και Λιβαδίων Κύπρου

Πρόσφατα, σε μια λαμπρή τελετή στην Κύπρο, επισημοποιήθηκε η αδελφοποίηση του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών Λεμεσού με το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων Μυλοποτάμου. Αυτή η ενέργεια ενίσχυσε τους δεσμούς μεταξύ των δύο κοινοτήτων και σηματοδότησε την έναρξη μιας εποικοδομητικής πορείας ανταλλαγής πολιτισμών, παραδόσεων και ιδεών.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Μυλοποτάμου υποστηρίζει αυτού του είδους τις ενέργειες με το Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιο Κλάδο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,

κ. Κιαγιά Γεώργιο, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λιβαδιών κ Γεώργιο Βάμβουκα, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Φανούρη Χνάρη, τον αντιπρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Λιβαδιωτών κ. Νίκο Καλυβιανάκη, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων, να θέτουν τις βάσεις για έναν δυναμικό συνεργατικό πλαίσιο με κεντρικό στόχο την εκπαιδευτική πρόοδο και την πολιτιστική ανταλλαγή και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

“Ενδυναμώνοντας τη Νεολαία: Η Αδελφοποίηση ως Δίαυλος Κοινωνικότητας και Ανάπτυξης Διαπροσωπικών Σχέσεων”

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Κλάδος εξέφρασε στην ομιλία του την αισιοδοξία του για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι “η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την καλλιέργεια μιας γενιάς που θα εκτιμά την πολυμορφία τη συνεργασία και την κοινωνικότητα.

Η κοινωνικοποίηση των παιδιών μας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να την ενισχύουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε, παρατηρούμε τη νεολαία να παραμένει απομονωμένη, δίχως να επιδιώκει την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων. Όπως είχε είπε και ο Αριστοτέλης, ‘ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν’. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να προωθούμε τις κοινωνικές επαφές και τις διαπροσωπικές σχέσεις στη νεολαία μας, ως θεμελιώδες στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και της προσωπικής τους ανάπτυξης.”

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και χορούς από την Κρήτη και την Κύπρο, με τα παιδιά των πρόσφατα αδελφοποιημένων δημοτικών κοινοτήτων να κλείνουν την τελετή με τον πιο όμορφο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γέφυρα Φιλίας, Αδελφοποίηση, Λιβαδίων Μυλοποτάμου, Λιβαδίων Κύπρου,gefyra filias, adelfopoiisi, livadion mylopotamou, livadion kyprou