Γιώργος Λυγγερίδης: Εξαιρετική δουλειά από την Αστυνομία και τους εισαγγελείς, λέει ο δικηγόρος της οικογένειάς του

Την ικανοποίηση της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για την δουλειά που έκανε η αστυνομία όσον αφορά την έρευνα της υπόθεσης μετά τις δεκάδες συλλήψεις εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος.

«Έχουμε μια επιτυχημένη και εξαιρετική δουλειά από πλευράς αστυνομίας υπό την επιτήρηση και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και της εποπτεύουσας εισαγγελέως, της κυρίας Περιμένη. Περιμένουμε τώρα τη σκυτάλη της προσήλωσης στο καθήκον και της υποχρεωτικότητας ενάσκησης του λειτουργήματός τους από την

πλευρά της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι η διερεύνηση θα συνεχιστεί και να διακριβωθεί η ουσιαστική αλήθεια, φτάνοντας μέχρι τα πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση αυτή» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση «είναι η κορύφωση για να σταματήσει αυτός ο στρατός που εχθρεύεται την ελληνική κοινωνία».

Σχολίαζοντας το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, ο κ. Καπερνάρος είπε ότι αυτό συνέβη γιατί «έχουν συσσωρευτεί από το παρελθόν οι υπαιτιότητες αρμοδίων οργάνων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Πάει πολύ βαθιά αυτή η υπόθεση και θεωρώ ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό ποινικό δίκαιο διότι είναι ένα σύνολο ανθρώπων που είναι αντίπαλοι, εχθροί της κοινωνίας. Όταν κατεβαίνει κάποιος και ρίχνει, στοχεύει κατά αστυνομικών, ρίχνει για να σκοτώσει».

«Εάν τώρα δεν στέρξουν όλοι να συνδράμουν να ξεκαθαρίσει αυτή η χαίνουσα πληγή, τότε θα έχουμε σαπίσει. Θα είναι πλέον διαπίστωση ότι βρισκόμαστε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Εδώ είναι που δίνουμε τις εξετάσεις μας σαν λαός και σαν κοινωνικό σύνολο» συμπλήρωσε.

«Δεν θα γίνει κάτι που θα ξεφύγει και δεν θα σας το ανακοινώνουμε για να συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από την αστυνομία» συνέχισε ο κ. Καπερνάρος, εκφράζοντας τον φόβο για άσκηση πιέσεων στις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές. «Μακάρι να διαψευστώ. Οτιδήποτε διαπιστώνουμε, θα βλέπει το φως της δημοσιότητας» κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα