Η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων τίμησε την μνήμη της αγαπημένης ψυχολόγου της Αθηνά Καυκαλά (φωτο – βίντεο)

Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η ονοματοδοσία του τμήματος πρώιμης παρέμβασης σε «Αθηνά Καυκαλά» στο κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων στην μνήμη της αγαπημένης ψυχολόγου της ΕΛΕΠΑΠ, Αθηνά Καυκαλά.

Η Αθηνά Καυκαλά, υπήρξε ψυχολόγος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για 30 χρόνια και το έργο και η προσφορά της έμειναν ανεξίτηλα στην μνήμη

τόσο των συναδέλφων της αλλά και των οικογενειών που περάσαν από την ΕΛΕΠΑΠ. Η ίδια έφυγε από τη ζωή το 2020 και από την πρώτη στιγμή ήταν σκέψη και επιθυμία της οικογένειας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων να τιμήσουν την μνήμη της, όπως και έγινε.

Στην σεμνή τελετή παρουσία της οικογένειας της, εργαζομένων και μελών της διοίκησης του παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του τμημάτος πρώιμης παρέμβασης «Αθηνά Καυκαλά».

Για το έργο και την προσφορά της Αθηνά Καυκαλά μίλησε με συγκίνηση η συνάδελφος, κοινωνική λειτουργός στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων της Μαίρη Καραδάκη λέγοντας ότι «με ιδιαίτερη συγκίνηση μαζευόμαστε να τιμήσουμε την μνήμη και την προσφορά της ψυχολόγου Αθηνά Καυκαλά. Το τμήμα πρώιμης παρέμβασης ξεκίνησε το 2014 όπου και η ψυχολόγος ήταν υπεύθυνη του. Η σκέψη και η επιθυμία όλων μας ήταν να τιμηθεί η μνήμη και η προσφορά της αξέχαστης Αθηνάς. Τι να πρώτο πούμε για την Αθηνά μας; Τις αξίζουν τόσα πολλά για όσα πρόσφερε στα παιδιά, στις οικογένειες και στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Η Αθηνά Καυκαλά ήταν ψυχολόγος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για 30 χρόνια, από τις 7 Αυγούστου 1990 έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2020 όπου έφυγε. Είναι βαθιά η θλίψη μας για απώλεια της αγαπητής συναδέλφου μας, της ξεχωριστής συνεργάτιδας, της μοναδικής φίλης, της εξαιρετικής επαγγελματίας. Μιλούσε στην καρδιά όλων μας. Η ίδια ήταν εμπνεύστρια και ψυχή των αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή παιδιών και εργαζομένων της ΕΛΕΠΑΠ».

Παράλληλα η ίδια τόνισε ότι σκοπός της αείμνηστης Αθηνάς Καυκαλά ήταν «να είναι τα παιδιά μας ευτυχισμένα. Ήθελε το κάθε παιδί να χαίρεται τη ζωή, το παιχνίδι, την μάθηση, την εκπαίδευση. Αυτό το έκανε και πράξη τόσο από τις ομάδες στήριξης γονέων αλλά και τις ομάδες παιδιών».

Φανερά συγκινημένος ο σύζυγος της εκλιπούσας, Μανώλης Γερολυμάκης θέλησε να ευχαριστήσει το ίδρυμα για την τιμή που έκαναν στην μνήμη της συζύγου του και ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους σας στην συνέχεια αυτού του υπέροχου που κάνετε».

Στις δηλώσεις της η Παρασκευή Ορφανουδάκη, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων μίλησε με βαθιά συγκίνηση για το έργο της Αθηνάς Καυκαλά λέγοντας ότι «σήμερα θέλαμε να τιμήσουμε έναν μεγάλο άνθρωπο που επί 30 συναπτά έτη πρόσφερε τις υπηρεσίες της χωρίς ιδιοτέλεια, με χαρά και σε όποιον τις χρειαζόταν, κυρίως στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους γονείς τους και την ευρύτερη οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ την ψυχολόγο μας Αθηνά Καυκαλά. Ένας άνθρωπος δοτικός, μεγαλόψυχος η οποία ήταν στην ουσία η αρχή του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης εδώ στα Χανιά. Το κέντρο πρώιμης παρέμβασης λειτουργεί στο κέντρο διημέρευσης και προσφέρει σε 23 παιδάκια την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και θεραπευτικά και ψυχολογικά ώστε η μετάβαση τους στο πλαίσιο του σχολείου και του νηπιαγωγείου να είναι πιο εύκολη. Η προσφορά της ήταν μεγάλη και η δίκη μας ονοματοδοσία μια μικρή κίνηση για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής με τη σειρά του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά της εκλιπούσας τονίζοντας ότι «σήμερα τιμάμε την μνήμη μιας σπουδαίας γυναίκας και επιστήμονα, της Αθηνάς Καυκαλά. Η ίδια στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τα παιδιά και της οικογένειες που φιλοξενούνται εδώ στην ΕΛΕΠΑΠ».

Τέλος η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε σε μια σεμνή τελετή την τιμή που έκανενα υπάρξει σε αυτό το κέντρο η Αθηνά Καυκαλά. Είναι παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους».

Keywords
Τυχαία Θέματα