Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα στέκεται στο πλευρό του υπό έξωση Συλλόγου «ο Χαρίλαος»

Αρκετές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο έξωσης του παραδοσιακού μουσικού συλλόγου Αποκορώνου «ο Χαρίλαος», από τον χώρο στον οποίο στεγάζεται, στο πρώην δημαρχείο Καλυβών, με τα μέλη του συλλόγου να προχωρούν χθες σε μία ανάρτηση κατά της νέας δημοτικής αρχής, φωτογραφίζοντάς την ως υπαίτια της έξωσης του συλλόγου.

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου, με σχετική επιστολή της, στέκεται πλάι στον μουσικό σύλλογο κάνοντας

λόγο για «Πολιτισμό υπό διωγμό».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ο  Πολιτισμός υπό διωγμό στον Αποκόρωνα από τη νέα Δημοτική  Αρχή; 

΄Ιδομεν!!!

Με το καλημέρα των νέων Δημοτικών Αρχών προκύπτει θέμα στέγασης του Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου ο «Χαρίλαος» που χρησιμοποιεί χώρο στο πρώην δημαρχείο Καλυβών.

Είναι γεγονός ότι σαν σύλλογος, χαίρει εκτίμησης καθολικής, εντός και εκτός Κρήτης. Πανταχού παρόν στα μουσικά δρώμενα, γνήσιος εκφραστής της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης, συσπειρώνει το σύνολο των μουσικών του Αποκόρωνα και όσων «λευκάνθηκαν» στο δοξάρι και το σκαρόφτερο, μα και των νεώτερων σε μια αγαστή συνεργασία κι αδιάκοπη συνέχεια, με σοβαρότατο ερευνητικό έργο και αρχειακό υλικό του τομέα τους, με διαρκή αξιοπρεπή παρουσία.

Τους οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα λόγια και στην καθημερινή πρακτική μας κι ως Δήμος κι ως πολίτες του Αποκόρωνα.

Είναι λοιπόν δυνατόν να μείνει άστεγος ο Σύλλογος περιπλανώμενος σαν το «φούρνο του Χότζα»;

ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ!

Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι με απόφαση του Δημάρχου στεγάστηκαν στο Δημαρχείο Καλυβών και εν γνώσει του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Τα όσα δημοσιοποιήθηκαν, δεν αφορούν τους χώρους που στεγάζεται το Σωματείο, αλλά άλλους χώρους του Δημαρχείου.

Στον χώρο που χρησιμοποιούν  πρέπει να παραμείνουν κι όχι να περιφέρονται σαν «νομάδες» στον Αποκόρωνα .Το ξαναλέμε πρέπει να διαφυλαχτεί «ως κόρη οφθαλμού» το αρχειακό τους υλικό, αλλά και να έχουν τον απαιτούμενο χώρο για τις ολομέλειες τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα, Συλλόγου, Χαρίλαος,laiki syspeirosi apokorona, syllogou, charilaos