Η τέλεια ζεστή σοκολάτα – Με κουβερτούρα και λικέρ πορτοκαλιού

Αυτή η σοκολάτα γίνεται πραγματικότητα αν χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα αντί για κακάο και ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά Συνταγής360 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού (Grand Marnier ή άλλο)2 ξυλάκια κανέλαςΕκτέλεσηΛιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται μαζί με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πριν κοχλάσει αποσύρετε από τη φωτιά.Προσθέτετε στο γάλα τη λιωμένη κουβερτούρα και το λικέρ και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά στην άκρη (5′) πριν σερβίρετε. Σημειώσεις

Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο μπισκότο, με κανέλα ή να διακοσμήσετε με ξύσμα πορτοκαλιού. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τη ζάχαρη.

icookgreek.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η τέλεια ζεστή σοκολάτα – Με κουβερτούρα και λικέρ πορτοκαλιού,