Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου για Αγ. Ματθαίο: Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει ο δήμαρχος Χανίων

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, με ανακοίνωσή της απαντά «στα πυρά» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων αναφορικά με την απόφαση της Μητροπόλεως να προχωρήσει στην ενοικίαση του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν η πρώην εκκλησιαστική σχολή στον Άγιο Ματθαίο.

«Στα κτήρια του Αγίου Ματθαίου επρόκειτο να γίνει το πειραματικό. Προσφέρονται για πολλές άλλες χρήσεις. Ο δήμος ήταν, είναι και θα είναι διαθέσιμος να συνεργαστεί

με εκκλησία για να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, Μπορούν να γίνουν κτήρια εκμίσθωσης για εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους υγείας λόγω προβλήματος στέγασης στα Χανιά…» είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης .

Μάλιστα είχε απευθύνει έκκληση στον πρωτοσύγκελο Εικοσιδέκα γιατί δεν επέλεξε τον δρόμο του διαλόγου. “Να μας πει δημόσια. Τουλάχιστον ο Σεβασμιώτατος θα αντιληφθεί ότι αυτές οι αποφάσεις δεν λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας”, είπε κλείνοντας χαρακτηριστικά.

Στην απάντησή της η Μητρόπολη κάνει λόγο για διαφορετική πραγματικότητα από «αυτήν που παρουσιάζει ο κ. Δήμαρχος» και παράλληλα κάνει λόγο για στήριξη στον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης επισημαίνοντας ότι «αναίτια έχει μπει στο στόχαστρο της ρητορικής του κ. Δημάρχου και, μάλιστα, για ενέργειες στις οποίες δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου

«Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του κ. Δημάρχου Χανίων για θέματα που αφορούν στη διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επιθυμούμε με το παρόν να πληροφορήσουμε υπεύθυνα, όπως έχουμε χρέος να κάνουμε, κάθε καλοπροαίρετο ενδιαφερόμενο ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζει ο κ. Δήμαρχος. Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να διαψεύδουμε δημόσια τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου.

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε απόλυτα το πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. κ. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, ο οποίος αναίτια έχει μπει στο στόχαστρο της ρητορικής του κ. Δημάρχου και, μάλιστα, για ενέργειες στις οποίες δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη.

Καλούμε, τέλος, τον κ. Δήμαρχο και κάθε άλλον συνεργάτη του ή οποιοδήποτε τρίτο να είναι πολύ προσεκτικοί σε όσα δημόσια δηλώνουν, στις τοποθετήσεις και στα σχόλιά τους. Η Ιερά Μητρόπολή μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, όπως και για να απαντήσει όταν και με όποιο τρόπο εκείνη κρίνει σκόπιμο στα όσα αναληθή και συκοφαντικά λέχθηκαν ή θα λεχθούν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ι Μ, Κυδωνίας, Αποκορώνου, Ματθαίο, Χανίων,i m, kydonias, apokoronou, matthaio, chanion