Ιταλική κοτόσουπα

Υλικά3- 4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, σε κύβους2 φλ. τσαγιού καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους1 1/2 φλ. τσαγιού σέλινο, σε κύβους2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά μικρού σχήματος2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα1 φύλλο δάφνης1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο2 κ. σ. ελαιόλαδο8- 10 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου1 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο1 1/2 κ. γλ. αλάτι1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι1 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας, προαιρετικάΕκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε

το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, το ιταλικό καρύκευμα και το φύλλο δάφνης. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 7- 8 λεπτά.

Προσθέστε 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, το κλαδάκι δεντρολίβανου, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 10- 12 λεπτά).

Προσθέστε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και σιγοβράστε μέχρι τα ζυμαρικά να είναι μόλις al dente. Ανακατέψτε το μαϊντανό και το βασιλικό. Προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

Για να σερβίρετε, αδειάστε τη σούπα σε κάθε μπολ και προσθέστε από πάνω λίγες φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα