Και φέτος παρών ο αγαπημένος σεφ Βασίλης Καλλίδης στο street food του Ορίζοντα στα Χανιά (φωτο)

Για μια ακόμα φορά ο γνωστός μάγειρας Βασίλης Καλλίδης στήριξε έμπρακτα τη δράση του συλλόγου «Ορίζοντας» στα Χανιά.

Στον πεζόδρομο της Τσουδερών, έξω από το Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης του Συλλόγου στήθηκε και φέτος street food με μαγειρικές δημιουργίες του Βασίλη Καλλίδη.

Όσοι πέρασαν από το σημείο μπόρεσαν να απολαύσουν μακαρονάδες, νηστίσιμες και μη και να στηρίξουν

με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν οικογένειες παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

Ο αγαπημένος σεφ Βασίλης Καλλίδης μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου είπε: «Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια που μαζευόμαστε εδώ στα Χανιά, στον πολυχώρο του «Ορίζοντα». Στην κουζίνα του εστιατορίου Mirai που μας παραχώρησε τον χώρο, μαγειρέψαμε μαζί με τις εθελόντριες για ιερό σκοπό. Τα μακαρόνια είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο οπότε σήμερα έχουμε δυο υπέροχες μακαρονάδες, η μια νηστίσιμη. Βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Κάθε χρόνο, σχεδόν όλη η πόλη των Χανιών περνά από εδώ για να δοκιμάσει τα φαγητά και να ενισχύσει τον «Ορίζοντα». Σύλλογοι υπάρχουν πολλοί, οι άνθρωποι όμως του «Ορίζοντα» με έχουν κερδίσει. Εγώ είμαι Θεσσαλονικιός, μένω στην Αθήνα και δεν έχω σχέση με τα Χανιά. Για να έρχομαι εδώ, σχεδόν μια δεκαετία, δεν είναι τυχαίο. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι βλέπω το έργο του «Ορίζοντα» στην Αθήνα, έχω πάει στους ξενώνες για τους οποίους μαζεύουμε χρήματα, τους έχω δει να υπάρχουν. Με συγκλόνισε το έργο των εθελοντών και πάνω από όλα η διαφάνεια. Σαν εθελοντής έχω το άγχος αν αυτό που θα δώσω θα πάει εκεί που πρέπει. Είναι επομένως σημαντική η διαφάνεια σε συνδυασμό με την ευγένεια και τη διακριτικότητα»

Ο εθελοντής του συλλόγου, Θοδωρής Βεστάκης, δήλωσε: «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει τον «Ορίζοντα», το πασχαλινό μπαζάρ είναι ήδη ανοιχτό και όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί από τον χώρο πασχαλινά δώρα για όλους»

To street food πλαισιώθηκε από τη μουσική του dj Αριστοτέλη Μανουδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα