Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στο φούρνο

Υλικά Συνταγής1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια1 κουταλιά της σούπας σταφίδα (ξανθιά ή μαύρη)¾ του φλιτζανιού ρύζι για γεμιστάλίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο¾ φλιτζανιού ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι, μπαχάρι½ κιλό ντομάτες (φρέσκες ή του κουτιού ανάλογα την εποχή)ΕκτέλεσηΚαθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκαλο (μπορείτε να το ζητήσετε και από τον ιχθυοπώλη σας) καιψιλοκόβοντας τα πλοκάμια.Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια με τα κρεμμύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα,
το ρύζι, το μαϊντανό, το μισό από το λάδι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδα.Βάζετε τα καλαμαράκια σε ταψάκι.Περιχύνετε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο λάδι και αραδιάζετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τριγύρω. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μερικούς κόκκους μπαχάρι. Καλύπτετε το ταψάκι με λαδόκολλα.Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας στα μισά αν πρέπει να προσθέσετε λίγο νερό. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε, αν χρειάζεται, το ψήσιμο για 10’.

icookgreek.com

Keywords
Τυχαία Θέματα