«Κινηματογραφική» κλοπή 306 βοοειδών από αγρόκτημα

Με κινηματογραφικό τρόπο τρεις άνδρες έκλεψαν 306 βοοειδή από απομακρυσμένο αγρόκτημα, καθώς χρησιμοποίησαν μέχρι και ελικόπτερα, με την επιχείρηση να διεξάγεται μυστικά για περίπου 12 μέρες.

Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2022 στη Δυτική Αυστραλία, όμως πριν από λίγους μήνες η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών και απήγγειλε κατηγορίες σε έναν 42χρονο, έναν 41χρονο και έναν 39χρονο, ενώ αναζητά κι άλλους συνεργούς τους.

Η New York Post σε σχετικό δημοσίευμα έγραψε πως τα βοοειδή ανήκαν στη μονάδα Louisa

Downs Pastoral Aboriginal Corporation, με το αγρόκτημα να βρίσκεται μέσα στην έρημο.

Οι δράστες λοιπόν, με χωματουργικά μηχανήματα έσκαψαν δρόμο προς τη μονάδα Mount Pierre Pastoral Aboriginal Corporation και δημιούργησαν ψεύτικο σταθμό. Με αυτό τον τρόπο μπορούσαν να μαζέψουν τα ζωντανά και να ξεγελάσουν τυχόν εναέρια περιπολία των αρχών, αφού θα έμοιαζε σαν μια νόμιμη διαδικασία.

Επίσης, χρησιμοποίησαν δύο ελικόπτερα και σε συντονισμό με άτομα που επέβαιναν σε τζιπ μπόρεσαν να κατευθύνουν τα ζωντανά στον σταθμό που έφτιαξαν, τα οποία στοίβαξαν σε φορτηγά που νοίκιασαν και στη συνέχεια μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Μέχρι στιγμής η ζημιά υπολογίζεται σε 253.089 δολάρια Αυστραλίας (167.236 αμερικανικά δολάρια), ενώ μερικά βοοειδή εντοπίστηκαν σε άλλες φάρμες της χώρας, ωστόσο παραμένει άγνωστη η κατάληξη για τα περισσότερα από αυτά.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και η αστυνομία αναζητάει κι άλλα άτομα που μπορεί να συμμετείχαν, ενώ διερευνάει τον τρόπο που οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στα οχήματα που χρησιμοποίησαν σε μια κλοπή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνες που δείχνει η μεγάλη οθόνη.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κινηματογραφική, 306,kinimatografiki, 306