Κόσμος και ομάδα «έλιωσαν» την Athens Kallithea και πάνε φουλ για την ιστορική άνοδο!

Στον πρώτο από τους… επόμενους τελικούς που έχουν μπροστά τους τα Χανιά, κατάφεραν με έναν πύρινο κόσμο στο πλευρό τους και περισσότερους από 3.000 φιλάθλους να κατακλύζουν τα Περιβόλια, να κερδίσουν τον μεγάλο αντίπαλο τους στον δρόμο για την άνοδο και να βρεθούν ξανά (έστω με ισοβαθμία) μετά από καιρό στην πρώτη θέση.

Η σημερινή νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία ενόψει της συνέχειας αφού πλέον στο φετινό πρωτάθλημα μετράει 2 νίκες και μια ισοπαλία, κατά συνέπεια έχουν το πάνω χέρι και σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος της

χρονιάς.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Ταουσιάνης, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, παρέταξε τα Χανιά με 3-5-2: Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Ματάους, Μαζουλουξής, Μπάτζιος με τους Νίλι και Σιλά στα δύο άκρα.

Τσέλιος, Λεμονής και Ντίας ήταν η τριάδα των χαφ ενώ οι Μάναλης, Κόλα αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο των Χανίων.

Το παιχνίδι

Με τα Περιβόλια να είναι κατάμεστα, το ξεκίνημα των Χανίων ήταν καταπληκτικό με τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη να μπαίνουν στο γήπεδο σαν αφιονισμένοι δημιουργώντας τρεις τελικές μέσα σε επτά λεπτά!

Στο 3′ ο Τσέλιος έκανε το σουτ με τον Κότσαρη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Μάναλη με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να κρατάει όρθια την ομάδα του.

Η πίεση των Χανίων καρποφόρησε με την συμπλήρωση 10 λεπτών όταν ο Νίλι έβγαλε την σέντρα, ο αμαρκάριστος Μάναλης από την καρδιά της άμυνας της Athens Kallithea με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά στα Περιβόλια.

Η ένταση του παιχνιδιού των Χανίων ήταν πολύ υψηλή ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι ωστόσο οι παίκτες του Ταουσιάνη ήταν εκείνοι που βρήκαν το επόμενο γκολ του αγώνα. Στο 31′ ο Νίλι με μια μαγική πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, βρήκε τον Κόλα που κατέβασε μαγικά την μπάλα, πέρασε τον Κότσαρη και σε κενή εστία έκανε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Τα Χανιά με σωστή τακτική, κυνισμό και καλή κυκλοφορία της μπάλα δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη.

Το σκηνικό άλλαξε στο 2ο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και να ψάχνουν την ανατροπή. Ο Βοσνιάδης πέρασε στο παιχνίδι και τον Λουκίνα που πήγε δίπλα στον Κυνηγόπουλο. Ο τελευταίος στο 53′ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 2-1. Ο Ουές έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Λουκίνας με καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας δίχως ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, είχαν μια ανούσια υπεροχή ενώ στο 63′ ο Κότσαρης μπλόκαρε το σουτ του Μάνου.

Τα Χανιά στάθηκαν άτυχα καθώς έχασαν στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω τραυματισμού τον Νίλι που ήταν ο αδιαμφισβήτητος mvp με τις δύο ασίστ αλλά και τον Σιλά.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 73′ όταν ο Λουκίνας δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή την μπάλα μετά το γύρισμα από τα δεξιά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που απείλησε η ομάδα της Καλλιθέας που στο 85ο λεπτό έμεινε και με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Ουές βλέποντας την δεύτερη κίτρινη από τον Σιδηρόπουλο. Νωρίτερα, στο 79′ τα Χανιά είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσουν τη νίκη όταν το σουτ του Ιβάν Μιούλερ έφυγε μόλις άουτ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Μεϊντανάς (Αχαΐας)
4ος διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Σιλά (75′ Παναγιώτου), Ματάους, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίλι (68′ Κατσούρρι), Τσέλιος (57’ Μιούλερ) , Ντίας (68′ Τσορνομάζ), Λεμονής, Κόλα (57’ Μάνος), Μάναλης

Athens Kallithea (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Ρομαό, Τσιβελεκίδης, Ουές, Καινούργιος, Μουστακόπουλος (46′ Νταμιάν), Ματίγια, Ντιμίτριους (46′ Λουκίνας), Βασιλόγιαννης (74′ Τόρρες), Μουτίνιο (87′ Μανθάτης), Κυνηγόπουλος

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόσμος, Athens Kallithea,kosmos, Athens Kallithea