Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Υλικά4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα2 κ. γλ. κορν φλάουρ1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά1 κ. σ. ελαιόλαδο1 κ. σ. βούτυρο300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου1/2 κ. γλ. αλάτι1/8 κ. γλ. πιπέριΕκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να γίνει λείο και κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο

μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει βράση.

Βήμα 4

Ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκάλευρου και προσθέστε το στο τηγάνι. Επαναφέρετε σε βρασμό, μαγειρέψτε και ανακατεύετε μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι για να ενσωματωθεί με τη σάλτσα.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα