Λαχανικά stir fry με φιδέ- Ένα εύκολο και νόστιμο Vegan πιάτο

30′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

2 καρότα, σε πολύ λεπτά «σπιρτόξυλα» 1/2 μικρό λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες 2 πιπεριές κέρατο + 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια 60 ml λευκό ξηρό κρασί 15 ml καλής ποιότητας ξίδι 6 «φωλιές» φιδές, λεπτός 300 ml ρόφημα τσάι του βουνού ή νερό τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα 60 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε λαχανικά stir fry με φιδέ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας
το ελαιόλαδο σε γουόκ ή στο πιο μεγάλο μας αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.Ρίχνουμε μαζί τα καρότα, το λάχανο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας πάντα.Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.Σπάμε με τα χέρια μας τις «φωλιές» φιδέ, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αφέψημα σε δύο δόσεις, μαζί με αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να το ρίξουμε όλο και ο φιδές να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει αλ ντέντε.Προσθέτουμε το μυρωδικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα