Λονδίνο: Ο εμβληματικός πύργος BT Tower θα γίνει ξενοδοχείο – Πουλήθηκε 321,3 εκατομμύρια ευρώ

Ο πύργος BT Power, που εγκαινιάστηκε το 1965 από τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας, Χάρολντ Γουίλσον, ήταν το ψηλότερο κτίριο του Λονδίνου για 16 χρόνια έως ότου να χτιστεί ο πύργος NatWest Tower.

Ο ρόλος του πύργου στις επικοινωνίες έχει «εξασθενήσει», καθώς η τεχνολογία σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αλλάζει, και οι κεραίες μικροκυμάτων του απομακρύνθηκαν πριν από 10 και πλέον χρόνια.

Ο διευθυντής ακινήτων της BT, Μπρεντ Μάθιους,

δήλωσε ότι ο πύργος, ο οποίος βρίσκεται στην «καρδιά» του Λονδίνου, είχε διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των κλήσεων, των μηνυμάτων και των τηλεοπτικών σημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτή η συμφωνία με την MCR Hotels θα επιτρέψει στον πύργο BT να αποκτήσει έναν νέο σκοπό, διατηρώντας αυτό το εμβληματικό κτίριο για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Τάιλερ Μορς, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της MCR Hotels, ανέφερε: «Το κτίριο είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της πόλης. Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε αυτό το αγαπημένο κτίριο και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη προτάσεων που θα αφηγηθούν την ιστορία του ως ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, ανοίγοντας τις πόρτες του για να το απολαύσουν οι γενιές».

Το 2003, στον πύργο BT Tower απονεμήθηκε η ιδιότητα του διατηρητέου κτιρίου «grade II».

Ωστόσο, την ίδια χρονιά κατέλαβε και τη δεύτερη θέση σε μία έρευνα για τα πιο «άσχημα» κτίρια που υπάρχουν στο Λονδίνο.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, BT Tower, – Πουλήθηκε 3213,londino, BT Tower, – poulithike 3213