Μάφινς με γεύση μπανάνα και καρύδα

Υλικά3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 φλ. τσαγιού λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1/4 κ. γλ. αλάτι1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα (από περίπου 3 μπανάνες)1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας, λιωμένο1/4 φλ. τσαγιού μέλι1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας3/4 φλ. τσαγιού καρύδα, χωρίς ζάχαρη, τριμμένη1 κ. σ. ζάχαρη (ακατέργαστη)Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο, λαδώστε και τις 12 θήκες της φόρμας για μάφιν με βούτυρο ή καλύψτε με χάρτινες θήκες για μάφιν.

Βήμα

2

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη καρύδα.

Βήμα 3

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια.

Βήμα 4

Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 5

Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν (1/4 φλιτζάνι μείγμα σε κάθε θήκη) και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφιν με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα. Πασπαλίστε τις κορυφές με την ακατέργαστη ζάχαρη.

Βήμα 6

Ψήστε για περίπου 17 έως 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Βήμα 7

Μεταφέρετε τα μάφιν σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάφινς,mafins