Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών συμμετέχουν σε Πρωτοβουλία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Το περιβάλλον είναι ένας θησαυρός που πρέπει να προστατεύουμε και να διατηρούμε για τις μελλοντικές γενιές. Με αυτή την ιδέα στο μυαλό τους, μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών προέβησαν, σήμερα 8 Μαρτίου, σε μια ενδιαφέρουσα και ενθαρρυντική δράση που αποδεικνύει πόσο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος που μπορούν να έχουν οι νέοι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Το πλαστικό μου αποτύπωμα» που οργανώνεται

από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και των Θαλασσών (ΕΛΜΕΠΑ), οι μαθητές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για την καθαριότητα της παραλίας του Βλητέ στη Σούδα. Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο όχι μόνο τον καθαρισμό του παράκτιου περιβάλλοντος αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της διατήρησης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Οι μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και εκπρόσωπο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ενώθηκαν με όρεξη και αποφασιστικότητα για να φέρουν επιτυχώς εις πέρας αυτή την πρωτοβουλία. Με εξοπλισμό για τον καθαρισμό, γάντια και σακούλες , εργάστηκαν ακούραστα για να συγκεντρώσουν τα πλαστικά απόβλητα, τα σκουπίδια και άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα από την ακτή αλλά και για να τα διαχωρίσουν και να προχωρήσουν σε ανακύκλωση αυτών.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να επαινούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς μας υπενθυμίζουν ότι η αλλαγή ξεκινά από τη βάση, από κάθε άτομο που είναι πρόθυμο να αναλάβει δράση για το κοινό καλό. Συγχαίρουμε λοιπόν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τους ευχόμαστε να είναι έμπνευση για περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον!

Keywords
Τυχαία Θέματα