Μαθητικές δεντροφυτεύσεις από τη ΜΟΒΙΑΚ

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καίριο άξονα δράσης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, η οποία καταφέρνει με ποικίλους τρόπους να μειώσει το δικό της περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Φέτος, ακολούθησε μία διαφορετική προσέγγιση για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης, προχωρώντας σε δύο συνεργασίες αρχικά με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών και έπειτα με το Γυμνάσιο της ίδιας περιοχής.

Πρώτη δεντροφύτευση:

Στις 13 Μαρτίου 2024, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Κουνουπιδιών, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου.

Φυτεύτηκαν

ποικίλα δέντρα, όπως Λεμονιές, Αμυγδαλιές, Μελίες και Κυπαρίσσια, προσφέροντας μια όαση πρασίνου. Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια του αρμόδιου γεωπόνου από το Δήμο Χανίων. Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό καθώς συνέβαλαν στην προσπάθεια εξωραϊσμού του χώρου τους.

Δεύτερη δεντροφύτευση:

Στις 26 Μαρτίου 2024, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κουνουπιδιών, διοργανώθηκε δεντροφύτευση εντός του χώρου του σχολείου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν εκεί έτοιμοι να βοηθήσουν στη φύτευση δέντρων και θάμνων, δημιουργώντας ένα πιο φιλόξενο και όμορφο περιβάλλον για την εκπαιδευτική κοινότητα. Φυτεύτηκαν ποικίλα δέντρα και θαμνώδη φυτά, όπως Κυπαρίσσια, Δεντρολίβανα και Μουριές.

Η ΜΟΒΙΑΚ εξέφρασε τις ευχαριστίες της τόσο στο Δήμο όσο και στη διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου μέσω των κοινωνικών της δικτύων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ενθάρρυνση των μαθητών για συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ίδιας της εκπαίδευσης, όπου και η ίδια η εταιρεία είναι υπέρμαχη.

Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές καλλιεργούν το αίσθημα υπευθυνότητας και της ομαδικής εργασίας, ενώ συμβάλλει και στην εκμάθηση του τρόπου φύτευσης αλλά και φροντίδας των φυτών και του ίδιου του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα