Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου Γαύδου και ΕΠΟΜΕΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου στην τελευταία συνεδρίασή του το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων και τον Δήμο Γαύδου.

Η πρώτη συνάντηση των εθελοντών της ομάδας πολιτικής προστασίας υπό την ΕΠΟΜΕΑ έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Γαύδο.

Καλούμε όποιον θέλει να συμμετέχει εθελοντικά, όπως εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και να έρθει σε επικοινωνία με τον

αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Λευτέρη Λουγιάκη.

Αντικείμενο της συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΠΟΜΕΑ και τον Δήμου Γαύδου είναι ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας σε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως οι κάτοικοι του νησιού.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμος Γαύδου και ΕΠΟΜΕΑ θα προχωρήσουν σε:

Πραγματοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων – ενημερώσεων – δράσεωνΕνημέρωση στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που θα είναι άμεση, ώστε να ενεργοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανισμός των συλλόγωνΥλοποίηση δράσεων για την εξασφάλιση της ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου. Φροντίδα, προστασία, αίσθημα ασφάλειας μέσα από κοινά προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, αυτής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (ηλικιωμένους), την αναβάθμιση της ζωής των ενηλίκων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, τη διακήρυξη και διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, ενημέρωση, οργάνωση και εκπαίδευση πολιτώνΔιοργάνωση και συμμετοχή από κοινού σε δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειαςΔημιουργία παραρτήματος ΕΠΟΜΕΑ στο Δήμο Γαύδου
Keywords
Τυχαία Θέματα