Μυλοπόταμος: Επιτυχημένη η εκδήλωση παραγωγής και ποιότητας του ελαιολάδου «Kriti»

Εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες δόθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση Παραγωγής και Ποιότητας του Ελαιολάδου “Kriti”  της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ και το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, και με την υποστήριξη του Δήμου Μυλοποτάμου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Στέκι Περάματος πριν λίγες ημέρες και κατάφερε να προσελκύσει πλήθος ενδιαφερομένων από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση και την αξία του προϊόντος για την τοπική

κοινωνία.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου και ο θεμελιώδης ρόλος της ελιάς στην καθημερινότητα και την οικονομία της περιοχής. Έγκριτοι καθηγητές από το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο μοιράστηκαν σημαντικές γνώσεις, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής βέλτιστων και σύγχρονων πρακτικών στην καλλιέργεια και επεξεργασία της ελιάς, ιδιαίτερα τώρα που η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει αρκετά τη γεωργία.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι διεθνείς προοπτικές του ελαιολάδου “Kriti”, με έμφαση στην ανάγκη προώθησης του προϊόντος ως “πράσινου χρυσού” και την ενίσχυση της παρουσίας του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιος Κλάδος τίμησε με τη παρουσία του την εκδήλωση,ενώ τόνισε στον χαιρετισμό του την ανάγκη για ποιότητα, βιωσιμότητα και καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία ως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διατήρηση αυτής της πολύτιμης κληρονομιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χνάρης Εμμανουήλ, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Σταύρος Τζεδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ. Βάμβουκας Μιχαήλ, και οι αντιδήμαρχοι κ. Βουκάλης Ιωσήφ και Λαδιανός Ζαχαρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυλοπόταμος, Επιτυχημένη, Kriti,mylopotamos, epitychimeni, Kriti