Νέα τροπή στη χρήση του λόφου Καστέλι μετά τη δήλωση της Λ. Μενδώνη – Συγκαλείται σύσκεψη με όλους τους φορείς

Νέα τροπή στην υπόθεση χρήσης του κτιρίου της πρώην 5ης Μεραρχίας δίνει η απάντηση της υπουργού πολιτισμού Λ. Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, ότι δεν είναι δεσμευτικό το ισχύον ΓΠΣ για την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, μετά και την ανακοίνωση της μη παράτασης του χρόνου εκπόνησης των ΓΠΣ.

Το θέμα συζητήθηκε

στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά από ερώτηση του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» που ζητούσε ενημέρωση για το θέμα και τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλιστεί η βούληση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων να μην ξενοδοχοποιηθεί ο λόφος Καστέλι.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων» που χαρακτήρισε απαράδεκτη την απάντηση της Μενδώνη τόνισε ωστόσο ότι από τη στιγμή που δεν εγκριθεί η αναθεώρηση του ΓΠΣ, τότε είναι απολύτως δεσμευτικές οι προηγούμενες αποφάσεις που σημαίνει χρήση για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζιράκης επιβεβαίωσε τη δυσμενή εξέλιξη λέγοντας ότι παρά τις πιέσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει, το υπουργείο δε διατίθεται να δώσει παράταση για την εκπόνηση του ΓΠΣ. «Κάθε χρόνο δινόταν μια παράταση. Τον Γενάρη του 2023 ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης. Από εκεί και πέρα εκκρεμούσαν εγκρίσεις από υπόλοιπους φορείς. Η δικαιολογία που έχουμε πάρει από το υπουργείο δε μας καλύπτει ειδικά όταν το ΓΠΣ βρίσκεται σε τόσο προχωρημένη διαδικασία. Δε ζητήσαμε να υπαχθούμε σε τοπικό πολεοδομικό σχέδιο καθώς ήταν μια διαδικασία που θα ξεκινούσε από την αρχή και θα αναγκαζόμασταν να πετάξουμε το περίπου 1 εκατ. ευρώ που χρειάστηκε για τις μέχρι τώρα μελέτες του ΓΠΣ».

Μάλιστα για τον λόγο αυτό, τη Μ. Τετάρτη έχει συγκληθεί σύσκεψη με τους βουλευτές και όλους τους φορείς για να συζητηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καστέλι, Μενδώνη – Συγκαλείται,kasteli, mendoni – sygkaleitai